Quantcast

Mieste krenta balkonai

Laisvės alėjoje nukrito nuo balkono atskilęs didelis betono gabalas. Niekas nenukentėjo, bet Kauno centro pastatų administratoriai perspėja: balkonai dar kris.

Laimei nieko nesužeidė

"Kaltas oras. Atšilus vanduo pateko į suaižėjusio balkono plyšius, o atšalus susidaręs ledas tarsi atliko pleišto darbą", – aiškino Kauno centre ir Senamiestyje gyvenamuosius namus administruojančios bendrovės "Žaidas" atstovas Vilius Mackonis.

Dėl svyruojančios temperatūros Kaune balkonų tinkas šiais metais krenta ne pirmą kartą, tačiau kol kas nebuvo nugarmėjęs toks didelis betono gabalas.

Laimei, jam krentant po Laisvės alėjos 50A namo balkonu nėjo nė vienas žmogus, nestovėjo automobiliai. Skersgatvis tarp šio namo ir "Romuvos" kino teatro – ne užkampis. Juo dažnai į Laisvės alėją eina prie K.Donelaičio gatvės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje mašinas palikę žmonės, Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė. Po balkonais automobilius neretai palieka netoliese esančių įmonių darbuotojai, už stovėjimą mokėti nenorintys miestiečiai.

Atstatys iš naujo

"Žaido" vadovas Tomas Augutavičius teigė, kad balkonas buvo įtrauktas į avarinių objektų sąrašą, tačiau beveik prieš metus jį apžiūrėję savivaldybės Turto skyriaus specialistai buvo nurodę remonto darbus pradėti antroje šių metų pusėje. "Žaidas" nesėkmingai bandė susitarti su namo gyventojais, kad šie sutiktų balkoną tvarkyti anksčiau. Bendrovė buvo priversta laukti, kol įsigalios savivaldybės įpareigojimas.

Po incidento lūkuriuoti nebesirengiama. Vakar prasidėjo ne tik apgriuvusio, bet ir dar keturių avarinės būklės balkonų griovimo darbai. Svarstyta balkonus tik nuardyti, tačiau pasipriešino Kultūros paveldo departamentas, kuris nurodė, kad nugriautų balkonų vietoje būtų atstatyti tokie patys.

Manoma, kad vieno balkono remontas kainuos apie 6 tūkst. litų. Išlaidas padengs anksčiau darbams pasipriešinę namo gyventojai.

Avarinės būklės pripažintus statinius "Žaidas" turi teisę tvarkyti be jų leidimo. Šių priemonių teko imtis dėl Laisvės alėjos 110 namo krentančio tinko. Keletą metų gabalais nuo sienos kritęs tinkas dešimtis kartų vos neužgriuvo ant žmonių, tačiau gyventojai nenorėjo remonto. Rugsėjo mėnesį darbai pradėti be jų sutikimo. Artimiausiu metu jie bus baigti.

"Net bijau pagalvoti, kas ten dabar dėtųsi, jei nebūtume pradėję tvarkyti. Tinkas krito vos prie jo prisilietus", – pasakojo T.Augutavičius.

Nemažai avarinių objektų

Praėjusiais metais "Žaidas" aptvarkė beveik pusšimtį blogos būklės balkonų, fasadų ir kaminų. Tačiau jo prižiūrimoje teritorijoje vis dar lieka pora šimtų avarinių objektų. Pastarosiomis dienomis "Žaido" darbuotojai zuja po miestą ir ardo kritinės būklės statinius, kad nuo jų atskilusios dalys nukritusios nepadarytų žalos.

"Norime paprašyti, kad žmonės būtų atsargesni. Nuo balkonų ir kitų blogos būklės statinių tinkas gali kristi, kol laikysis tokie orai", – kalbėjo V.Mackonis.


Šiemet "Žaidas" planuoja remontuoti

8 stogus.

35 balkonus.

10 namų fasadų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gena

Gena portretas
Na štai. Prieš porą dienų buvo straipsnis apie tai kaip Grigą Odesoje vos nesutraiškė nukritęs balkonas. Tuomet pakomentavau, kad Laisvės alėjoje irgi neilgai reikės to laukti. Ir ką gi. Laukėm tik vieną dieną. O dabar jau galim laukti ir tikėtis aukų. Per Kaziuko mugę tam didelė tikimybė.

Tomuxas

Tomuxas portretas
Reikia kuo greiciau remontuoti, arba tikrai bus auku.

pirmyn

pirmyn portretas
už tai, kad krenta balkonai, Kupčinskas naikina savivaldybės butų įmones ir atiduoda miestą tvarkyti Rubikonui. Veltui. O Rubikonas kaip matote šiemet suremontuos net 8 stogus, 35 balkonus ir 10 namų fasadų. Pažanga neišpasakyta. Reikėjo tokį projektą būtinai į Kanus vežti. Pakaks būti kukliam ponas Kupčinskai.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių