Quantcast

M.Gelažnikas turės likviduoti savavališkas statybas

Vilniaus senamiestyje nelegaliai pasididinęs ir pakeitęs savo parduotuvės vitrinas žinomas verslininkas Marius Gelažnikas privalės savo lėšomis likviduoti savavališkų statybų padarinius. Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas.

Kultūros paveldo departamentas dar pirmos instancijos teisme išreiškė tokią poziciją, tačiau tuomet teismas priėmė sprendimą, įpareigojantį verslininką per 3 mėnesius atstatyti vitrinas į pradinę padėtį (buvusią iki rekonstrukcijos).

Vilniaus apygardos teismo kolegijos nuomone, toks sprendimas pažeidžia protingumo, teisingumo ir sąžiningumo principus, nes nėra aišku, kuo reikia vadovautis, norint atstatyti vitrinas. Tačiau teismas atmetė Mariaus Gelažniko argumentus, kad savavališkai įrengtų vitrinų pertvarkymas turėtų būti vykdomas statybos leidime išduotais terminais - per 5 metus ir šios jo sukurtos vitrinos yra paveldas, kurį reikia saugoti.

Ši teismo nutartis kasacine tvarka gali būti skundžiama Lietuvos aukščiausiajam teismui.

Portalas primena, kad M. Gelažnikas, neturėdamas suderinto projekto ir leidimo, savavališkai pastato, esančio Vilniaus Didžiojoje g. 15, fasade įrengė vitrinas ir tuo pažeidė Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymą.

Departamentas nuo 2006 metų siekia priversti verslininką pašalinti savavališkų statybų padarinius.


Šiame straipsnyje: Gelažnikasnelegalios statybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių