Quantcast

Merui įteikti šildymo kainomis nepatenkintų vilniečių parašai

Vilniaus merui Viliui Navckui ir savivaldybės tarybai buvo įteikti per 11 tūkst. esamomis centrinio šildymo kainomis ir „Vilniaus energijos“ veikla nepasitenkinimą išreiškusių sostinės gyventojų parašų.

Pasirašiusieji reikalauja, kad sostinės taryba pakeistų sutartį su „Vilniaus energija“ dėl šilumos tinklų nuomos ir atsisakytų joje esančių miesto gyventojams nenaudingų punktų. Nepavykus pakeisti sutarties vilniečiams naudinga linkme, sutartį siūloma nutraukti.

Parašus priėmęs miesto vadovas padėkojo iniciatoriams, tačiau nieko konkretaus kol kas pasakyti negalėjo. Savivaldybėje kalbama, kad dėl šilumos kainų skaičiavimų bus sudaryta speciali komisija, po kurios išvadų ir paaiškės valdžios pozicija.

Vilniečiai gyventojai reikalauja pakeisti „Vilniaus energijos“ sąnaudų ir šildymo kainų skaičiavimo metodiką, į ją įtraukiant iš elektros gamybos ir kitos komercinės veiklos bendrovės gaunamą pelną. Be to, siekiama, kad savivaldybei būtų suteikta teisė atlikti kasmetinį auditą „Vilniaus energijoje“ dėl sąnaudų pagrįstumo.

Reaguodami į kone dvigubai išaugusias centrinio šildymo sąskaitas bei nuolatinius gyventojų skundus parašų rinkimą inicijavo liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriai.

Parašų rinkimo iniciatoriai teigia, kad sostinės gyventojai aktyviai ir entuziastingai dalyvavo parašų rinkimo akcijoje, todėl užsibrėžtas tikslas surinkti 10 tūkst. vilniečių parašų buvo viršytas daugiau nei tūkstančiu.

Portalo žiniomis daugiausiai parašų surinkta Pilaitės mikrorajone, tačiau akciją palaikė ir kiti vilniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių