Quantcast

„Merų iššūkis“: Vilniaus idėja – tarp finalistų, varžosi dėl milijono dolerių

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės idėja paversti miestą atvira mokykla pateko tarp 50-ies finalistų pasauliniame „Merų iššūkio” konkurse, kurį organizuoja buvusio Niujorko mero Michaelo Bloombergo fondas „Bloomberg Philanthropies“, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Iš šių 50-ies miestų galiausiai bus atrinkta 15 idėjų, kurios įgyvendinimui gaus po vieną milijoną JAV dolerių. Konkurse, kuriame varžosi geriausios idėjos kovai su pandemijos pasekmėmis, iš viso dalyvavo net 631 miestas iš 99 pasaulio valstybių.

„Sukūrėme puikią idėją švietimo sričiai, kurią laikome vienu iš keturių prioritetinių sričių, o  ši idėja išsiskyrė iš šimtų kitų miestų sumanymų ir pateko į finalą. Neabejoju, kad ar su šio fondo pagalba, ar be jos, bet Vilnių mes tikrai paversime mokykla po atviru dangumi su galimybe derinti kontaktinį mokymąsi su nuotoliniu“, – teigė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilnius „Merų iššūkio“ konkursui pristatė savo siūlymą, kaip popandeminiame gyvenime transformuoti miesto švietimo sritį. Pirmiausia – tęsiant mišrų (kontaktinį ir nuotolinį) mokymą. Taip pat – suteikiant mokytojams sąlygas dėstyti ne tik iš mokyklų, sukuriant jiems skaitmenines klases skirtingose miesto vietose. Trečia kryptis – įtraukiant miesto erdves į mokymosi sistemą, tokiu būdu sukuriant galimybes temines pamokas turėti muziejuose, parkuose ar net gatvėse.

Neabejoju, kad ar su šio fondo pagalba, ar be jos, bet Vilnių mes tikrai paversime mokykla po atviru dangumi su galimybe derinti kontaktinį mokymąsi su nuotoliniu.

„Šie 50 finalistų pasauliui rodo, kad milžiniškus pandemijos iššūkius miestai geba spręsti drąsiomis, inovatyviomis ir ambicingomis idėjomis. Suteikdami šiems miestams galimybę ištestuoti savo idėjas per artimiausius mėnesius, mes galėsime identifikuoti esmines kryptis, kaip miestai iš pandemijos išeis dar stipresni ir sveikesni“, – sakė Michaelis R. Bloombergas, 108-asis Niujorko meras ir fondo „Bloomberg Philanthropies“ vadovas.

Artimiausius keturis mėnesius šis fondas padės atrinktiems miestams finalininkams tobulinti savo idėjas. Ekspertų komisija 15 miestų nugalėtojų paskelbs 2022-ųjų pradžioje – idėjų įgyvendinimui kiekvienas miestas gaus po 1 mln. JAV dolerių.

Tarp penkiasdešimties miestų finalistų iš Europos be Vilniaus buvo atrinkti tik 7 miestai – Londonas, Paryžius, Stambulas, Roterdamas, Glazgas, Bilbao ir Levenas.

„Tokių miestų, kaip Paryžius, modernizacijos ambicijos yra plačiai nuskambėjusios, tad turime pagrindo didžiuotis, kad mūsų idėja pateko tarp ambicingiausių ir įtakingiausių“, – teigia už šios idėjos įgyvendinimą atsakingas Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Šis „Bloomberg Philanthropies“ rengiamas „Merų iššūkis“ pirmą kartą organizuojamas globaliu mastu. Iki tol jis keturis kartus vyko skirtingose lokacijose – JAV (2013 ir 2018 m.), Europoje (2014 m.), Lotynų Amerikoje (2016 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Per žydrają liniją nebent gaus....

Nabagai jūs nabagai

Nabagai jūs nabagai portretas
Ne tik vakcinacijos palapines, autobusiukus žmonių susibūrimų vietose reikia. Manau, būtina skubiai išdėlioti metadono dalinimo punktus. Narkomanės, kurių itin padaugėjo, kai užsieniai išmetė visas šiukšles ir dabar meta lauk pasiligojusius susenusius narkomanus su jų nesveikais atsilikusio vystymosi vaikais, kurie niekada nei mokytis, nei dirbti negalės, kada atsirioglina į Lietuvą iš Baltarusijos, kitur išmestos pigios parazituojančios šliurės, būdelės su metadonu ir kt paslaugom būtinos. Narkomanai dėl dozės gali padaryti bet ką, už 2-3 eurus jie nedvejodami nužudo žmogų, gali padegti bet kurį objektą, kt. Pilna sukriošusių diedų, kurie slankioja jau nuo aušros ieškodami pigių prostitučių, lipa žmonėms ant galvų. Privažiavę visokių normaliom moterim nereikalingų kriošenų, išsigandusių pogromų, kur juos kaip kokius pasiutusius šunis akmenimis apmėto, jų išsigimusias dukras padaro pasityčiojimų subjektais, jie slankioja, lenda bendrauti, nukabinti tegali pigias kacapes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių