Quantcast

Meras: Vilnius atrinkinėja dar tris-keturias mokyklas, į kurias galėtų grįžti pradinukai

Vilnius šiuo metu ieško dar trijų ar keturių mokyklų, į kurias mokytis galėtų grįžti pradinukai, sako sostinės meras Remigijus Šimašius. 

„Matome, kad galime tęsti tą projektą, Vyriausybė leido ir kaip tik dabar atrinkinėjame tris-keturias mokyklas, kuriose irgi tai būtų“, – penktadienį LRT radijui sakė jis.

„Dabar matome, kad yra daugiau mokyklų norinčių. Šis pilotinis projektas kol kas galima sakyti, kad pasiteisino, bent jau prieš savaitę nebuvo nei vieno susirgusiojo, tikiuosi, kad ir dabar taip bus. Nors, aišku, čia yra ir sėkmės faktorius, virusas gali ateiti į šeimą iš bet kur“, – teigė meras.

Šis pilotinis projektas kol kas galima sakyti, kad pasiteisino, bent jau prieš savaitę nebuvo nei vieno susirgusiojo, tikiuosi, kad ir dabar taip bus.

Anot R. Šimašiaus, daugiau nei keturias mokyklas įjungti į projektą būtų sudėtinga, nes tai yra itin darbui imlus procesas, o pritaikyti tokias testavimo apimtis ir kitas priemones plačiam mokyklų tinklui kol kas neįmanoma.

„Būtų galima tai daryti, tačiau vis dėlto Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) turbūt reikėtų truputį pasistiebti su IT, su organizavimais, su informavimais, su visom procedūrom. Mes tas pastabas esame pateikę ir tas pilotinis projektas ir buvo tam, kad identifikuoti, kaip saugiai galima veikti daugiau, tai tikrai manau, kad padirbėjus galima būtų daugiau padaryti“, –  kalbėjo jis.

Anot jo, problemos informacijos perdavime dar nuo pernai pavasario buvo pagrindinė NVSC problema.

„Nuo praėjusio pavasario mes susidūrėme su tuo, kad vis dėlto informacijos suvaikščiojimas buvo pagrindinis iššūkis dorojantis su COVID-19 virusu ir čia yra ne tik mokyklose, bet ir viskame. Sakyčiau tiesiog turi šita įstaiga pagaliau ateiti į XXI amžių ir ji ateis“, – tvirtino R. Šimašius.

Vyriausybės ir Vilniaus savivaldybės sprendimu, kontaktinis pradinukų ugdymas Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje atnaujintas prieš beveik dvi savaites, moksleivių ir pedagogų šeimas patikrinus dėl koronaviruso kaupinių tyrimu metodu. Antrasis patikrinimas atliktas praėjusį penktadienį, artimiausias – atliekamas šį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių