Quantcast

Meras ramino lazdyniečius

Sostinės meras Vilius Navickas susitiko su Lazdynų mikrorajono gyventojais, kurie priešinasi planams jų kaimynystėje statyti atliekų deginimo gamyklą. V.Navickas teigė palauksiantis ekspertų išvadų: jeigu jos parodys, kad Lazdynai nėra tinkama vieta atliekų deginimui, meras tikina ieškosiantis kitos vietos.

Lazdynų gyventojai merui įteikė 8 tūkst. žmonių pasirašytą laišką. Jame mikrorajono gyventojai prieštarauja atliekų deginimo gamyklos statyboms. Tačiau tūkstančiai rinkėjų parašų V.Navicko nesugraudino.

„Manau, kad išsirinkę bet kurią vietą netoli Vilniaus - ar tai būtų Kariotiškės, ar laukai Pagiriuose -  sulauktume nepatenkintų žmonių. Problema, manau, ne pasirinktoje vietoje“, - sakė Vilniaus meras.

Vis dėlto politikas užsiminė, kad šiukšlių deginimo gamyklai gali būti ieškoma ir kitos vietos. Sostinės savivaldybė šiuo metu laukia ekspertų išvadų, kuriomis remdamasi ir nuspręs, kurioje Vilniaus vietoje deginti buitines atliekas.

„Kai specialistai parengs studijas ir tiksliai išaiškins gamyklos naudą šioje vietoje, tuomet ir priimsime galutinį sprendimą“, - abrėžė V.Navickas.

Lietuva yra viena iš penkių Europos Sąjungos valstybių, iki šiol neturinčių nė vienos modernios atliekų deginimo gamyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių