Quantcast

Menininkai sieks išardyti skulptūras prie Neries

Neries krantinėje šiemet iškilusios skulptūros ir toliau kaitina miesto estetų, menininkų ir žinomų visuomenės veikėjų aistras. Menininkai ėmė rinkti parašus, kad skulptūros būtų kuo greičiau išardytos.  

Bruzdesys sostinėje kilo po to, kai Baltojo tilto pašonėje išdygo skulptoriaus Mindaugo Navako akmeninis „Dviaukštis“.  Po kelių savaičių žibalo į ugnį šliūkštelėjo prie Mindaugo tilto iškilusi Vlado Urbanavičiaus skulptūra „Arka“. Diskusijų ir prieštaravimų „Arkos“ idėja kėlė dar tuomet, kai ji tebuvo brėžiniuose. Tačiau „Arkai“ pasirodžius mieste, dauguma senosios kartos vilniečių tiesiog įniršo.

„Arkos“ jie nevadino kitaip nei surūdijusiu vamzdžiu. O prie Geležinio Vilko tilto dabar pilamą Roberto Antinio „Puskalnį“ – vamzdžių krūva.

Žiūrint į 300 tūkst. litų mokesčių mokėtojams kainavusias skulptūras, meno visuomenės nepasitenkinimas augo su kiekviena diena. Portalo žiniomis, menininkai šiomis dienomis netgi ėmė rinkti parašus, kad skulptūros prie Neries būtų kuo skubiau išmontuotos.

Surinktus parašus iniciatyvinė grupė perduos Kultūros ministrui, Vyriausybei, Seimui ir Vilniaus miesto savivaldybei.

„Vienas dailininkas savo parodos pristatymo metu priėjo prie manęs ir paklausė, ar pasirašyčiau. Žinoma, mielai, atsakiau. Tos skulptūros man jau per gerklę lenda“, - „Vilniaus dienai“ pasakojo Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos narys Antanas Rimvydas Čaplinskas.

Popierių pluoštą su menininkų ir visuomenės veikėjų parašais valdžios institucijoms ketinama įteikti iki mėnesio galo.

Parašų rinkimas prieš skulptūras jų autorius stebina. „Kam rinkti, juk metų gale jos ir taip bus išardytos“, - atkreipė dėmesį V.Urbanavičius.

Plačiau apie tai - rytojaus dienraštyje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių