Quantcast

Meilės užutėkis viduramžių apsuptyje

Pasirodo, jaunavedžiams, kaip ir studentams prieš egzaminus, pasiruošti didžiajai šventei pritrūksta keleto dienų. Taip tvirtino praėjusį šeštadienį aukso žiedus sumainę 24-erių Violeta ir 26-erių Mantas.

Susipažino bare

Šį kartą "Meilės" rubrikos herojus pakalbinome Trakuose. Priešpaskutinį vasaros savaitgalį žmonių čia netrūko: būriai smalsuolių plūdo į pilies kiemą pasižvalgyti po Senųjų amatų dienų šventę, ramus saulėtas oras leido pasiplaukioti valtelėmis ar vandens dviračiais, o tarp besimėgaujančių poilsiu buvo galima išvysti vieną kitą jaunavedžių ir jų palydos grupelę.

Paprastai atšokti vestuves ir įsiamžinti pilies fone šventės kaltininkai į šį miestelį atvyksta iš kitur. Tačiau Violetai ir Mantui dėl to vargintis nereikėjo, jie patys – tikri trakiškiai.

Paklausti, kaip užsimezgė jų meilės istorija, jaunavedžiai šypsojosi. "Susipažinome bare, aš už baro dirbau, jis – klientas", – pasakojo Violeta.

Pasipiršo parke

Nuo pažinties iki vestuvių dienos praėjo 5,5 metų. Žinoma, prieš tai Mantas būsimajai žmonai pasipiršo, tiesa, dėl tokio užmojo nukentėjo vienas parko medis.

"Parke išraižiau ant medžio ir nusivedžiau Violetą prie to medžio", – šyptelėjo jaunikis.

Tąkart "netyčia" nuvesta prie lemtingojo medžio moteris sakė nenujautusi, kuo viskas baigsis. Netrukus prasidėjo vestuvių šventės planavimas.

Net 70 svečių

Jaunavedžių teigimu, tai užtruko apie metus, tačiau ruošos netrūko ir paskutinėmis dienomis. Atsikvėpti buvo galima tik vestuvių dieną.

"Kaip visada, paskutinėmis minutėmis lieka daug darbų. Visi turbūt tą patį pasakys, kad visiems trūksta dar dviejų dienelių", – tarsi studentas prieš egzaminą atsakė Mantas.

Tačiau išsirinkti suknelę nuotaikai daug laiko neužtruko. Nors buvo ir patariančių, Violeta jau iš anksto žinojo, ko ieško.

"Ne, suknelę greitai. Padėjo, bet žinojau, ko noriu, tad labai greitai", – teigė nuotaka.

Į šventę Violeta ir Mantas pakvietė apie 70 svečių. Kaip patys sakė, "artimųjų ir keletą draugų". Paklausti, kas lėmė apsisprendimą keliauti prie altoriaus, jaunieji sakė konkrečios priežasties nematantys, toks noras aplankė savaime.

"Gražu, o kodėl gi ne? Norėjome prisiekti prieš Dievą", – žvelgdamas į žmoną apibendrino Mantas.

O gal žino, koks yra laimingos santuokos receptas?

"Meilė, supratimas, kantrybė", – vienas po kito atsakė jaunavedžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

az

az portretas
oi jau visi ja patvarke na ir tau atejo eile liuks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių