Quantcast

Meilės dieną atidaromas „Šokolado kambarys“

Šokoladinės gėlės, taurės, kėdės, sienos ir net balto šokolado katinas – šv. Valentino dieną Vilniuje bus pristatomas pats saldžiausias kambarys.

Šokoladas tinka saviraiškai ne prasčiau nei bet kuri kita medžiaga – tuo įsitikinęs skulptorius Mindaugas Tendziagolskis meilės dienos proga sukūrė „Šokolado kambarį“, kuris įrengtas sostinės „Akropolyje“. „Visos medžiagos geros, tik reikia mokėti jomis naudotis“, - drąsiai rėžė jis.

Ant šokoladu dengto stalo stovi iš jo pagamintos lėkštės, taurės, įrankiai, šokoladinė mėsa ir daržovės. Lentynoje sudėtos šokoladinės knygos, o savo atspindį galite pamatyti šokoladiniame veidrodyje.

Saldųjį kambarį kartu su šešiais pagalbininkais skulptorius kūrė daugiau nei šimtą valandų. Iš viso jiems prireikė 300 kilogramų šokolado, kuris panaudotas statant 17 kvadratinių metrų kambarį. Menininkas užtikrino, kad viskas kambaryje yra valgoma. „Pavyzdžiui, nors kėdės yra tik padengtos šokoladu, vis tiek yra bent pusės centimetro sluoksnis, kurį galima nulaižyti“, - juokėsi jis.

Oficialus kambario atidarymas – vasario 14 d. 17 val. Jį bus galima apžiūrėti iki kovo 8-os dienos. Koks po to bus jo likimas, organizatoriai kol kas neatsleidžia. „Turime idėją, bet ją pristatysime vėliau“, - šypsojosi „Akropolio“ atstovas spaudai Frederikas Jansonas.


Šiame straipsnyje: šokolado kambarys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių