Quantcast

Mažieji vilniečiai buriasi į Vaikų kūrybos festivalį

Visą savaitgalį Vilniaus Sereikiškių parke siaučia mažieji miestiečiai. Čia juos subūrė antrą kartą Lietuvos vaikų ir jaunimo centro ir partnerių rengiamas Vaikų kūrybos festivalis.

Vakar - Veiksmo dieną - vaikai ir jaunimas kūrė menines instaliacijas, išbandė save įvairiausiose kūrybinėse dirbtuvėse, moksliniuose eksperimentuose, o vakarą praleido su savo mėgstamomis roko grupėmis. Jiems koncertavo roko grupės „The Spins“, „The Hitfakers“, „Pirmas kartas“, „This“, „Weekends“, „Skyders“, „Mouses and people“, „ANBO“. O renginį vainikavo fakyrų komanda „Ugnies ženklai“.

Šiandiena, šeštadienis, paskelbta Menų diena. Į jos programą nuo ankstyvo ryto įsijungė vaikų ir jaunimo meniniai kolektyvai su savo naujausiais sceniniais pasirodymais. Šokti, vaidinti, piešti, muzikuoti, žaisti vėl kviečia kūrybinės dirbtuvės, o dieną baigs modernios muzikos grupių ir šiuolaikinių šokių kolektyvų koncertas. Scenoje ketina pasirodyti atlikėja „migloko•“ su grupe; „Živilė Ba“, „M.I.R. Project“, šokio teatras „Aura“. Šokio laboratorijos „Baltas vėjas“ šokėjai atliks choreografės Jekaterinos Deineko miniatiūrą „Takumas“ (ištrauka iš Agnės Ramanauskaitės šokio spektaklio „Ji mokėjo piešti tik ramunes“).

Rytoj, gegužės 24-ąją, švenčiama Šeimų diena. 10.45 val. nuo V. Kudirkos aikštės į Sereikiškių parką žygiuos vežimėlių ir dviratukų paradas. Parke tėvai su mažaisiais galės išbandyti įvairias meninės raiškos veiklas, žaisti, dalyvauti estafetėse, mainytis savo rankomis sukurtais darbeliais, atsikratyti streso naminių gyvūnų parodoje ar rytų menų užsiėmimuose.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Festivalio programą galima rasti čia.


Šiame straipsnyje: vaikų kūrybos festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių