Quantcast

Mažėja rinkliava kastruotus gyvūnus laikantiems daugiabučių gyventojams

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė naujai vietinei rinkliavai už gyvūnų registravimą ir laikymą daugiabučiuose.

Gyventojams 2 litais iki 8 litų mažėja rinkliava už nekastruoto mažo šuns ir ne vyresnio kaip 1 metų nekastruoto šuns laikymą daugiabutyje. Dvigubai mažiau - 5 litus mokės tie, kurie namuose laiko kastruotą mažą šunį ir ne vyresnį kaip 1 metų kastruotą šunį. Mažas šuo – sveriantis ne daugiau nei 10 kilogramų.

Tačiau iki 15 litų didėja rinkliava už nekastruotą vyresnio kaip 1 metų šuns laikymą daugiabutyje.

Mėnesio rinkliava už kovinio šuns, kovinio ar pavojingo šuns mišrūno, kuriam laikyti Vilniaus miesto savivaldybė išdavė leidimą iki 2013 metų sausio 1 d., sieks 60 litų. 20 litų kas mėnesį gyventojai mokės už namuose laikomą kastruotą pavojingos veislės šunį ir 30 litų – už nekastruoto pavojingos veislės šuns laikymą daugiabutyje.

Nuo 3 iki 4 litų didėja ir mėnesio mokestis už nekastruotos katės laikymą. Savo augintinę kastravę vilniečiai mokės 2 litų rinkliavą per mėnesį.

Tikimasi, kad toks kainos diferencijavimas paskatins kastruoti daugiabučiuose laikomus šunis ir kates ir rinktis mažesnius šunis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Tiesiog trūksta žodžių. Nesuprantu, kiek dar liaudis kentės tokias valdžios patyčias? Turim ir šunininkystės klubų, ir gyvūnų teisių organizacijų-kodėl niekas nieko nedaro??? Nieko neorganizuoja, jokių protestų ir pan.??? Kokią teisę valdžia turi nurodinėti kokį augintinį žmogui galima turėti, o kokio ne. Jei žmogus gali išlaikyti didelį šunį, tai jo reikalas laikyti tokį ar ne. O apie kastraciją tai iš viso patyliu. Joks sveiko proto šeimininkas dėl kelių litų mokesčių nuolaidos neluošins savo šuns. Beje, specialistų parašytą straipsnį apie kastracijos žalą šunų bei kalių organizmui galima pasiskaityti i-nete http://lekolltaksa.borda.ru/?1-4-0-00000008-000-0-0-1216033023

telycia

telycia portretas
lieka dar apmokestint zuvytes akvariume ir kanareles...ir plesrius vorus...na, gal ir uteles...

kate

kate portretas
o kas kiausinius sunims ciupines ir nustatines ar jis kastruotas?o kates irgi reiks kastruot?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių