Quantcast

Maudynių sezoną vilniečiai pasitiks atnaujintuose paplūdimiuose

  • Teksto dydis:

Atšilę orai vilniečius vilioja į upių ir ežerų pakrantes. Kai kurie jau išbandė ir maudynes, nors oficialus maudymosi sezonas prasidės tik birželį 1-ąją, trečiadienį.

Vilniaus miesto savivaldybė prižiūri penkis miesto paplūdimius – Žaliųjų ežerų, Salotės, Žirmūnų, I ir II Valakupių. Juose jau penktadienį pradėjo dirbti gelbėtojai.

Vilniečių patogumui paplūdimiuose išvalytas dugnas, atvežta net 133 sunkvežimiai smėlio (800 kubinių metrų), atnaujintos vaikų maudyklos, pastatyta 12 informacinių stendų, 60 informacinių paplūdimio lentelių, įrengti 5 europinio standarto maudyklų vandens kokybės stendai, įrengtos ir atnaujintos persirengimo kabinos, 60 betoninių ir  100 medinių šiukšliadėžių, 30 konteinerių, suremontuoti 6 krepšinio stovai, atnaujinti tinkliukai, įrengtos vietos rūkymui. Taip pat paplūdimių teritorijose praretinti medžiai, iškirsti krūmai.

Vilniečių pamėgtame Žaliųjų ežerų paplūdimyje rekonstruotas 66 metrų ilgio avarinės būklės tiltas ir kiti du jame esantys tiltai. Poilsiautojų patogumui ant tilto įrengti 5 suolai ir dešimt šiukšliadėžių, kurių iki tol nebuvo, taip pat nauja smėlio dėžė vaikams. Rekonstrukcijai sunaudota 5 puspriekabės medienos, apie pusę tonos vinių ir varžtų.

Žirmūnų paplūdimyje pakeistas gelbėjimo stoties ir elingo stogas, įrengti lietaus vandens latakai, sumontuota ir perdažyta pontoninė prieplauka. Paplūdimyje veikia geriamo vandens fontanėliai, dušas. Geros žinios tinklinio mylėtojams – trečiadienį bus atidaryta Tarptautinės tinklinio federacijos patvirtintus standartus atitinkanti paplūdimio tinklinio aikštelė (įrengta pagal programą ,,Dovana Vilniui“).

Valakupių I ir II ir šalia Pilaitės esančiame Salotės paplūdimiuose sumontuotos ir perdažytos pontoninės prieplaukos, Valakupių I paplūdimyje esančioje krepšinio aikštelėje paklota nauja asfalto danga, veikia geriamo vandens fontanėliai.

Norint užtikrinti poilsiautojų saugumą maudymosi sezono metu, paplūdimiuose kasdien nuo 8 val. iki 20 val. budės gelbėtojai. Paplūdimiuose dirba 17 gelbėtojų, 5 iš jų atestuoti narai – gelbėtojai.

Bendrovės Gelbėjimo ir paplūdimių priežiūros tarnyba kiekvieną Vilniaus miesto paplūdimį yra aprūpinusi šia gelbėjimo technika: motoriniu kateriu, gelbėjimo valtimi, megafonu, gelbėjimosi ratais ir liemenėmis. Paplūdimiuose yra medicinos ir gelbėjimo punktai, budi medicinos personalas.

Paplūdimių maudyklų vandens mikrobiologinius tyrimus pagal suderintą grafiką (ne mažiau kaip 8 kartus per sezoną kiekviename paplūdimyje arba kas dvi savaites) pagal sudarytą sutartį atlieka Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Maudynių sezonas baigiasi rugsėjo 15 d., skelbia savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Paskutiniu metu darosi labai nemalonu prie Salotes. Ar as cia viena tokia, bet man krinta i akis moteriskes, kurios guli be liemenuku. Jei yra noras poilsiaut be liemenuku, tam yra Valakampiu arba Traku nudistu pliazai. Moterys, jauskit ribas, nes prie to ezero ateina tevai su vaikais. Paskui anuke ir klausia, kodel tos moterys nuogos. Ir ka man sakyt? Vaikai laksto, o kokia ponia undine sedi plikais papais ir siurbia alu. Va tokia ir kultura.

KK

KK portretas
Nuoširdžiai patariu visiem vietiniam bei Vilniaus svečiam vengti Vilniaus aplinkinių paplūdimių. Tiek kiek būna šiuose paplūdimiuose nepilnamečių, rūkančių, vartojančių alkoholinius gėrimus bei paskui nesiorentuojančių aplinkoje ir darančių nesamones vasarą nerasite niekur, netgi didžiuosiuose vasaros festivaliuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių