Quantcast

Maršrutiniai taksi siekia sumažinti bilietų kainą iki 3 litų

Maršrutinių taksi vežėja „Dartoma“ skelbia norinti sumažinti bilietų kainą, tačiau tam dar reikia Vilniaus savivaldybės pritarimo.

„Šiuo metu bilieto kaina yra 4 litai, o norėtume ją sumažinti iki 3 litų. Ieškome būdų, kaip mums išgyventi sunkmečio laikotarpiu, tad eisime kalbėti su savivaldybe dėl šios situacijos“, – lrt.lt teigė „Dartomos“ direktorė Regina Petrokienė.

Anot jos, sunku pasakyti, ar savivaldybė duos leidimą sumažinti „Dartoma“ įmonės maršrutinių taksi įkainius.

„Vyks derybos, diskutuosime, tačiau sunku pasakyti, kuo visa tai baigsis“, – tvirtino direktorė.

R. Petrokienės teigimu, taip įmonė mėgina išgyventi sudėtingoje situacijoje, tačiau ji vis tiek nėra tikra, ar sumažinus kainą bus įmanoma išsilaikyti rinkoje.

„Kai buvo padidinta bilietų kaina, sumažėjo keleivių. Galvojome, kad taip nutiko dėl kainos kilimo, bet vėliau supratome, jog keleivių skaičiaus sumažėjimą lėmė įsivyravusi krizė“, – pastebi direktorė.

Pasak jos, daug vilniečių neteko darbo, tad ir važiuoti nėra kur.

„O juk žmonės su maršrutiniu taksi į parduotuvę nevažiuoja“, – sakė R. Petrokienė.

Tuo metu Vilniaus savivaldybės Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastytis Lubys sako, kad bilietų kainą būtų galima sumažinti, jeigu įmonė pratęstų autobusiukų maršrutą, kuris nesidubliuotų su visuomeniu transportu.

„Maršrutinių taksi vežėjai turi tarnauti žmonėms, o ne konkuruoti su miesto visuomeniniu transportu“, – lrt.lt tvirtino K. Lubys.

Pasak jo, kai kurios įmonės yra jau prasitęsusios maršrutus ir veža už 3 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių