Quantcast

M.Abramavičius: jei nesi kapitalistas, tai tau „figučki“ (video)

Užupio menininko Mariaus Abramavičiaus Neboisios gyvenimas – visada ant ribos. Nors ir negali užsitikrinti saugios ateities, prigimčiai prieštarauti jis nebando. Tiesiog – gimė menininku.

„Vykdome daug projektų, bet honorarai juose minimalūs. Arba vėluoja pinigus pervesti. Visada gyveni ant ribos. Juk jei užsiimi grynąja kūryba, reklamai, vadybai laiko nelieka. Galbūt tuo galėtų užsiimti žmonės, bet tokių neatsiranda, gal dėl to, kad netiki, galintys iš to uždirbti“, - svarstė M.Abramavičius Neboisia.

„Mūsų visuomenėje yra įvairiai į menininkus žiūrinčių žmonių. Vieni galvoja, ką čia veiki, eik tikro darbo dirbti, maždaug, griovius kasti. Ką padarysi, mes agrarinė šalis, tik tokį darbą suprantame. Tačiau viskas keičiasi. Kapitalizmas jau parodė savo tikrąjį veidą. Po paskutiniųjų krizių gal jau reikėtų kažko naujo, gal kokią meno santvarką siūlyti“, - juokėsi menininkas.

Žmogui nelieka vietos ten, kur jis gyvena, man tai baisiausia.Tik tie žmonės prasiveržia, kurie nagus turi, tie yra „oho“, o kiti iškart vertinami kaip valkatos ar girtuokliai. Jei tu širdyje nesi kapitalistas, tai „figučki“ tau, o ką daryti, jei tu sieloje menininkas?“


Šiame straipsnyje: AbramavičiusNeboisiaUžupis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių