Quantcast

M. Sinkevičius: socialdemokratai nerems nė vieno kandidato į merus Vilniuje ir Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) nerems nė vieno Vilniuje ir Klaipėdoje antrame ture kovojančio kandidato į merus, antradienį pranešė socialdemokratų rinkimų štabo vadovas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

„Tokioms desperatiškoms konservatorių kalboms nėra jokio pagrindo. Situaciją aptarėme rinkimų štabo posėdyje ir pabrėžiame: socialdemokratai tiek Vilniuje, tiek ir Klaipėdoje rinkimų į šių miestų merus antrame ture neremia nei vieno tarpusavyje konkuruojančio kandidato ir jokių koalicijų nesvarsto“, – LSDP pranešime cituojamas M. Sinkevičius.

Anot M. Sinkevičiaus, žinią apie galimą socialdemokratų paramą skleidžia konservatoriai, taip „bando klaidinti rinkėjus“.

„Nors konservatoriai šneka apie „istorinę pergalę“, jie savivaldos rinkimuose, palyginus su 2020 m. rinkimų į Seimą rezultatais, prarado virš 112 tūkst. rinkėjų balsų. O jų koalicijos partnerių – Liberalų sąjūdžio ir ypač Laisvės partijos – rezultatai yra tragiški“, – sakė jis.

Vilniuje antrajame mero rinkimų ture kovo 19-ąją su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatu į merus Valdu Benkunsku varžysis „Laisvės ir teisingumo“ kandidatas Artūras Zuokas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, po pirmojo turo V. Benkunskas surinko 30,79 proc., o A. Zuokas – 21,40 proc. rinkėjų balsų.

Tuo metu Klaipėdoje su konservatoriumi Audriumi Petrošiumi, kuris po pirmojo turo surinko 20,45 proc. balsų, varžysis buvęs Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus, surinkęs 23,56 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to na

to na  portretas
Socdemai be Grublio būtų daugiau laimėję. Seniui ir antros kadencijos perdaug. Perdaug apie save mano. Jo korta jau mušta - gelbėjo savo skūrą. Galvojo su kuo eiti obuoliauti - su laisviečiais ar socdemais. Laisviečių nebeliks kaip partijos.Būtų sosdemai ėję su savo kandidatu Romaldu Sakalausku, būtų daugiau pasiekę, ir be jokių ten žmogėnų su liberalų širdimis. Pakanka Klaipėdai liberalų.Tik trumparegis Sinkevičius to nesupranta.

na

na portretas
socdemai tik grubliausko deka gavo tuos 3 mandatus,bet meras negudrus butu ejes ne su socdemais o su komitetu zmones butu tikrai daugiau uz ji balsave.as balsavau uz ji,o dabar balsuosiu uz Vaitku.

to-Nustebe

to-Nustebe portretas
Lietuva padarė DIDŽIULĘ klaidą- atkurus nepriklausomybę, suteikė pilietyvė ruskiams, atsiradusiems po 1940m. Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių