Quantcast

M. K. Čiurlionio gatvėje Naujamiestyje – nauja žalia erdvė

  • Teksto dydis:

Iki šiol buvusi nepelnytai užmiršta erdvė sostinės Naujamiestyje prie V. Kudirkos ir M. K. Čiurlionio gatvių  po keleto mėnesių taps jaukiu skveru, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Skveras bus įrengtas privačiomis lėšomis, vystant aplinkinę teritoriją, atsižvelgus į kaimynystėje gyvenančių vilniečių pastabas. Siekdama išlaikyti darną tarp žaliųjų erdvių Vilniaus centre ir naujai kylančių pastatų, sostinės savivaldybė įpareigojo teritorijos vystytojus UAB „Realinija“ suprojektuoti ir įrengti M. K. Čiurlionio g. skverą, kad šis taptų patrauklesnis ir jame galima būtų turiningai leisti laiką.

Jau lapkritį gyventojams takus atversiantis skveras bus draugiškas pėstiesiems, neįgaliesiems ir dviratininkams. Skvere bus įrengti suoliukai, poilsio zona, naujas apšvietimas, tvarkomi seni želdiniai ir sodinami nauji. Atnaujinant skverą bus pasodinta dekoratyvinių obelų ir trešnių, augmenija paįvairinta hortenzijomis, atnaujinama pievelė. Pačiame takų susikirtimo  centre numatytas meninis akcentas – gatvės muzikos instrumentai, kurie bus įrengti atokiau nuo gyvenamųjų namų.

„Tikimės, kad geros kaimynystės pavyzdys įkvėps ir kitus – privačių investuotojų ir sostinės savivaldybės bendradarbiavimas duoda puikių rezultatų gausinant, gražinant ir įveiksminant Vilniaus miesto viešąsias erdves. Neabejojame, kad nauja žalia Naujamiesčio erdvė taps jaukia ir mėgstama vietinių gyventojų, populiaria vieta susitikti ir pabendrauti su kaimynais, draugais, pasiklausyti muzikos, pailsėti ar užsiimti kita aktyvesne veikla.“ –  sako mero patarėja Dalia Bardauskienė.

Kelis dešimtmečius nerekonstruoto, daugiau nei 35 arų ploto skvero projektiniai sumanymai prieš metus buvo pristatyti aktyviai M. K. Čiurlionio bendruomenei. Po diskusijų buvo parengtas projektas, kuriame buvo atsižvelgta į gyventojų išsakytus siūlymus ir patarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių