Quantcast

Lukiškių perkėlimo konkurse neįtiko ir pigiausias variantas

„City Service“ pranešė skundžianti Kalėjimo departamento sprendimą pašalinti bendrovę iš Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso. Bendrovės atstovų teigimu, „City Service“ yra faktinė konkurso nugalėtoja, pasiūliusi darbus atlikti 45 mln. litų pigiau nei kiti dalyviai. Todėl esą Kalėjimų departamento (KD) komisijos nurodyti argumentai yra formalūs ir absurdiški, prieštaraujantys konkurso esmei.

„City Service“ vykdančiojo direktoriaus Edvino Paulausko teigimu, pirmadienį „City Service“ dėl galimos korupcijos konkurse kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Viešųjų pirkimų tarnybą.

„Didelius įtarimus kelia KD pirkimo komisijos veiksmai, nes jie visomis įmanomomis priemonėmis stengiasi pašalinti mus iš pirkimo proceso. Mūsų nuomone, KD argumentai menkaverčiai. Mūsų pasiūlyta kaina yra geriausia, be to manome, kad mūsų pasiūlymas yra tinkamas, todėl ruošiamės ginti savo interesus ir kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Valstybės kontrolę“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė „City Service“ vykdantysis direktorius.

Anot jo, bendrovė pasiūlė geriausią variantą, nes kalėjimo įrengimo darbus atliktų žymiai pigiau nei kiti konkurso dalyviai.

Trys likusios konkurso dalyvės – „MG valdos“ antrinė įmonė „Pilies projektai“; „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas ir „City Service“ bei „Realco statybos“ konsorciumas perkelti Lukiškių kalėjimą pasisiūlė atitinkamai už 289 mln., 273 mln. ir 233 mln. litų. Vis dėlto šių pasiūlymų sumos daugiau nei dvigubai viršija Vyriausybės numatytas projekto išlaidas – 100 mln. litų.

„Jei KD pakvies mus į derybas, norime jose dalyvauti. Tačiau šiandien mūsų pasiūlymas finansine prasme yra geriausias“, – sakė „City Service“ administracijos ir teisės direktorius Ignas Krasauskas.

Praėjusią savaitę KD pareiškė, kad dviejų konkurso dalyvių pasiūlytos kainos yra per didelės, o trečiojo, pasiūliusio darbus atlikti pigiausiai, netinkamas finansinis modelis.

I.Krasauskas paaiškino, kad netinkamas finansinis modelis reiškia netinkamai įvestus duomenis „Excel“ skaičiuoklėje.

„Komisija teigia, kad mes neva neatitikome konkurso reikalavimų, neteisingai užpildėme „Excel“ lentelės duomenis. Manome, kad tokiais veiksmais komisija iškelia formą prieš turinį. Nesigilina į geriausio pasiūlymo turinį, kad „City Service“ darbus atliktų 45 mln. litų pigiau, o ieško formalių priežasčių, kaip pašalinti geriausią pasiūlymą pateikusį dalyvį“, – KD argumentus reziumavo I.Krasauskas.

Esą pradiniuose konkurso reikalavimuose nebuvo numatyta, kad verslo plano skaičiavimai būtų susieti automatiniais skaičiavimais, todėl konkurso dalyviams buvo leista pateikti savo sukurtas skaičiuokles. Vis dėlto, „City Service“ jau anksčiau kreipėsi į KD, kad šis pateiktų konkretų, visiems konkurso dalyviams galiojantį skaičiuoklės pavyzdį.

„Kreipėmės į komisiją anksčiau, prašėme suformuluoti reikalavimus, formas, nes mes galime užpildyti bet kokios formos „Excel“ lentelę. Jei komisija suformuluoja aiškius reikalavimus, kur reikia įrašyti duomenis, o kur jie atsiranda iš skaičiavimų, būtume viską atlikę. Tačiau sąmoningai ar nesąmoningai komisija paliko čia tam tikras juodas žymes. Kiekvienas dalyvis lentelę pildė ir duomenis pateikė, kaip jam atrodo, pagal specialistų patirtį“, – aiškino I.Krasauskas.

KD komisija be „netinkamo finansinio modelio“, nurodė ir kitą argumentą, esą ji neturinti duomenų apie „City Service“ finansinę atskaitomybę. Tačiau bendrovės atstovai nurodė, kad visa informacija viešai prieinama internete, be to buvo pateikta jau anksčiau.

Konkursą laimėjęs privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti. 2017-aisiais Lukiškių kompleksą planuota parduoti – tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

„City Service“ atstovų teigimu, perkėlimo darbus bendrovė atliktų per 2 metus skaičiuojant nuo sutarties pasirašymo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaldra

kaldra portretas
o kokios garantijos, kad firma nebankrutuos po puses metu ir isiregistruos nauju pabavadinimu?duokit vilniaus prekybai, tai per menesi viska sutvarkys,tik gaila,kad ten prekybos centro nereikia...o gal dar viena seimo viesbuti irengtu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių