Quantcast

Lukiškių kalėjimui trūksta psichologų

Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas Vilniuje ieško keturių psichologų.

Šiuo metu įstaigoje, kur iš viso laikomi 599 nuteistieji ir suimtieji, dirba viena psichologė.

Kalėjimo direktorius Viktoras Davidenko BNS sakė, kad vienas kandidatas į psichologus jau pareiškė norą dirbti ir pateikė dokumentus. Įstaigai reikės rasti dar keletą psichologų.

Iki tol kalėjime dirbę psichologai perėjo į kitus padalinius ir skyrius.

Kalėjime dirbantis psichologas gali tikėtis apie 800 eurų užmokesčio į rankas.

„Mes orientuojamės į konkrečių psichologinių problemų sprendimą. Padedame plačiau pasižiūrėti į savo gyvenimišką situaciją, naujai įvertinti savo vaidmenį tame, kas vyksta, ir remiantis nauju matymu, keisti savo elgesį“, – skelbia Lukiškių kalėjimas.

Kalėjimo psichologai teikia psichologines konsultacijas, įvertina naujai atvykusių asmenų būseną, naudojant įvairius nusikalstamo elgesio rizikos įvertinimo instrumentus (metodikas,) įvertina nuteistųjų nusikalstamo elgesio riziką.

Psichologas taip pat išskiria kriminogeninius poreikius bei parenka jiems valdyti skirtas priemones, vykdo intervencines priemones – korekcines programas, rengia socialinio tyrimo išvadas dėl nuteistųjų galimybės būti paleistiems anksčiau laiko bei išvadas dėl nuteistųjų iki gyvos galvos perkėlimo tolimesniam bausmės atlikimui.

Kalėjimo psichologas taip pat turi vykdyti autoagresyvaus bei suicidinio elgesio rizikos įvertinimą ir prevenciją, psichoedukacinio pobūdžio teminius renginius, dėl priežiūros ypatumų teikia rekomendacijas įstaigos struktūriniams padaliniams, kartu su kolegomis ieško konstruktyvių įstaigoje laikomų asmenų problemų sprendimo būdų.

Lukiškių tardymo izoliatorius–kalėjimas keliais etapais iš Vilniaus miesto centro bus iškeltas iki 2019 metų gruodžio 31 dienos.

Lukiškių kalėjimą taip pat ketinama sujungti su Vilniaus pataisos namais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Psichologines Lukiškių ,,svečių''problemas geriausiai išspręstų giljotina.

...

... portretas
Ten ne psichologų, ten budelio reikia! O ta psichologė ten - kuom realiai dirba, ar taip dabar reikia vadint seniausios profesijos atstoves?

////

//// portretas
veryga y kalejima zekus aukleti , dabar jis jiems brolis ,draugas ir biciulis -nes suorganizavo narkotiku legalizavima.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių