Quantcast

Lukiškių kalėjime atidaroma ledo čiuožykla

Dar viena žiemos pasaka Vilniaus mieste ir nauja šaltojo sezono tradicija atgaivintame Lukiškių kalėjime – šį ketvirtadienį čia bus atidaryta atvira ledo čiuožykla.

Kaip praneša organizatoriai, gruodžio 8–11 dienomis čia taip pat vyks kalėdinė gastro mugė.

Atvira ledo čiuožykla yra būtinas žiemos atributas Vilniuje.

„Atvira ledo čiuožykla yra būtinas žiemos atributas Vilniuje. Šįkart ji, prisidėjus verslui, atsirado naujoje neįprastoje vietoje, kuri jau spėjo tapti kultūros traukos centru. Man asmeniškai ši vieta kelia dar daugiau jausmų, nes daugiau nei prieš dešimtmetį, būdamas teisingumo ministru, pradėjau kalėjimo ir nuteistųjų ligoninės iškėlimą iš šio komplekso“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Vilniaus čiuožykla 2.0“ – taip vadinsis tradicinė žiemos pramoga, veiksianti Lukiškių skg. 6. Pagrindiniame Lukiškių kalėjimo kieme, kur vasarą vyksta koncertai ir kiti renginiai, įrengtas ledas.

Kaip praneša organizatoriai, unikali čiuožyklos vieta paveldo objekte, speciali stogo konstrukcija, lauko ir vidaus kavinės, gera nuotaika, įvairūs renginiai, pasirodymai, užsiėmimai, muzika ir kitos žiemos pramogos, skirtos kiekvienam miestiečiui. Vilniaus ledo čiuožykloje taip pat planuojama ir dar viena pramoga – aisštokas arba bavariškas akmenslydis.

Vien čiuožyklos pagrindui į kalėjimo kiemą buvo atvežta ir sutrombuota 40 sunkvežimių smėlio. Buvo iškloti specialūs ledo kilimėliai, kuriais vaikšto šaltnešis – glikolis. Taip ant kilimėlių pilamas vanduo ir šaldomas ledas. Vilniaus ledo čiuožyklos plotas – beveik 600 kvadratinių metrų, o ledo storis – 6-8 centimetrai.

Nemokami čiuožimo seansai

Ledo čiuožykla kiekvieną rytą vilniečius ir miesto svečius kvies į specialius nemokamus seansus – pirmojo seanso pradžia kasdien prasidės 10 val. ryte. Kitas nemokamas čiuožimo seansas bus atviras kasdien nuo 11.15 val. Kiekvieno seanso šioje čiuožykloje trukmė – 45 minutės. Ledo paruošimui bus skirtos 30 minučių pertraukos tarp seansų. Vilniaus čiuožykloje rytais nemokamai čiuožti galės visi miesto gyventojai. Vienu metu čiuožykloje galės būti 80 žmonių, tad į nemokamus čiuožimo seansus bus formuojama gyva eilė.

Jei norintys čiuožti neturės savo įrangos – ne bėda. Ją bus galima pasiskolinti vietoje, o pačiūžų nuoma nieko nekainuos. O jei niekada nestovėjote ant pačiūžų, nereikia bijoti – vietoje dirbantys profesionalūs instruktoriai ir čiuožėjai greitai viską parodys ir papasakos.

Planuojama, kad „Vilniaus čiuožykla 2.0“ veiks iki pat vasario pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių