Quantcast

Lukiškių aikštės vizija artėja prie pabaigos

Beveik du metus trukęs konkursas dėl Lukiškių aikštės sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo artėja prie pabaigos. Savivaldybėje pristatomi septyni patobulinti konkurso finalininkų projektai.

Visuomenėje netyla diskusijos, kaip turėtų atrodyti Lukiškių aikštė. Sutariama tik dėl vieno – ją tvarkyti reikia. Tačiau kaip? Savivaldybei paskelbus konkursą, jame dalyvavo architektų ir skulptorių komandos, siūliusios savo vizijas. Komisija iš šių projektų išrinko septynis, tačiau paprašė autorių padaryti patobulinimus. Kaip jie tai padarė, besidomintys gali pamatyti Vilniaus miesto savivaldybėje, I aukšto ekspozicijų salėje nuo antradienio iki vasario 28-os dienos (darbo dienomis nuo 10 iki 18 val, šeštadieniais 10-15 val.).

Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti iki mėnesio galo.Viešasis projektų svarstymas planuojamas vasario 24-25 dienomis, tačiau tiksli data ir laikas bus paskelbti papildomai. Vertinimo komisijos posėdis vyks po viešojo svarstymo, o nuo vasario 16 d. konkurso darbus  bus galima pamatyti įrengtoje ekspozicijoje Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės.

Realių aikštės tvarkymo darbų teks palaukti. Pirmiausia planuojama po Lukiškių aikšte įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, tik po to bus pradėta aikštės rekonstrukcija ir joje statomas paminklas „Laisvė“, skirtas laisvės kovoms atminti.


Šiame straipsnyje: Lukiškių aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių