Quantcast

Lukiškių aikštėje skambės laisvas žodis

Penktadienį Vilniaus Lukiškių aikštėje vyksiantis nemokamas koncertas „mES Europa“ suvienys populiariausius atlikėjus bei visų pamėgtas iškilias Lietuvos asmenybes kovai už žodžio laisvę. Tačiau likus kelioms dienoms iki šio renginio, jau šį trečiadienį ir ketvirtadienį renginio organizatoriai žodžio laisve kviečia pasinaudoti visus vilniečius ir miesto svečius. Pačiame Lukiškių aikštės centre bus įrengta speciali tribūna, kurioje kiekvienas norintis galės išsakyti savo mintis, nuomonę bei įsitikinimus.

Miesto erdvės, skirtos laisvam žodžiui, idėja pasaulyje gyva jau beveik 150 metų. Bene pirmoji ir pati garsiausia tokia vieta – Londono Hyde parke įkurtas „Kalbėtojų kampas“ (angl. k. Speakers‘ Corner). Tai erdvė, kurioje žmonės renkasi skleisti savo idėjas, diskutuoti bei pasisakyti jiems rūpimomis temomis. Panašios vietos yra įkurtos ir kituose Jungtinės Karalystės miestuose bei viso pasaulio šalyse – Australijoje, Kanadoje, Malaizijoje, Olandijoje ir kitur.

„Manome, jog daugiau nei dvidešimt nepriklausomybės ir laisvės metų mus jau išmokė džiaugtis savo laisve, turėti įsitikinimus, nuomonę bei visa tai tinkamai išsakyti kitiems. Tiesiog galbūt trūksta būtent tam skirtos vietos, todėl ir norime įgyvendinti šią, pasaulyje jau patikrintą, idėją – bent kelioms valandoms sudaryti galimybę pačiame Vilniaus centre tarti laisvą žodį visus tuos, kurie turi ką ir kam pasakyti. Tiesiog patikrinsime, ar mūsų šalyje žodžio laisvė gali būti gyva ir pačia paprasčiausia forma – gyvai kalbant atviroje vietoje, pačiame sostinės centre. Laukiame visų norinčių kalbėti ir būti išgirstų jau šiandien, trečiadienį bei ketvirtadienį nuo 14 iki 16 valandos Vilniaus Lukiškių aikštėje“ – teigia renginio vykdančioji prodiuserė Jolita Talaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių