Quantcast

Lukiškių aikštėje – neužmirštuolių pieva Laisvės gynėjams

  • Teksto dydis:

Šiandien vidurdienį Lukiškių aikštėje, Vilniuje, pražydo neužmirštuolių pieva iš neužmirštuolės žiedų, simbolizuojančių atminimą ir pagarbą tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę.

Jau tradicija tampančioje akcijoje jos iniciatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kviečia švęsti laisvę: „Laisvės troškimas ir noras kurti mūsų valstybę, yra tai, kas telkė mus 1991 m. sausio 13-ąją. Tūkstančiai žmonių pavojaus akivaizdoje tapo tokie artimi ir tokie savi, nes visų širdys plakė bendram tikslui – už laisvą Lietuvą”.

„Labai ryškiai supratome bendrystės jausmą – ko gero, visos Lietuvos šeimos prisimena tą laiką: kur buvo, kur stovėjo, susikibę už Laisvę. Neužmirštuolių žiedai sniege primins, kodėl jau 25 metus esame laisvi, kam už tai turime būti dėkingi“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Akcijoje dalyvaujamokyklų bendruomenės, politikai, aktyvūs visuomenės veikėjai bei visi, kuriems svarbi Lietuvos laisvė ir didvyrių atminimas, jų ryžtas ir drąsa ginant mūsų Tėvynę. Visi, prisijungę prie akcijos, iš padovanotų neužmirštuolės žiedų sudarė pagarbos ir atminties pievą Lietuvos laisvės gynėjams.

Renginyje daina dalinosi naujosios kartos kūrėjai Raminta Naujanytė–Bjelle bei Artūras Dubaka.

Šiemet akcija rengiama kartu su Vilniaus miesto savivaldybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho kiek nezabutkiu rusisku

Oho kiek nezabutkiu rusisku portretas
Kodel koncervatoriai pasirinko KGB pazymejimuose nupiesta gele? Beja ir masonu zenklas? Na turbut jiems labai slykstus vytis, gediminaiciu stulpai, veliava!!! Taip stengiasi noredami uzdeti savo zenkla durniukams, kad va ziurekit cia mes prikakojom, turekit sunauja.... O vycio negausit, negeri buvot Deja koncervos supuve pasvinke ir niekas jais nebetiki

kaimas

kaimas portretas
Tos gėlelės sumanytojas yra Raselė iš Tiltagalių. Tikra tarybinė nezabudka ir pati autorė.

Aistė

Aistė portretas
Tai ko čia stumdotės užpakaliais: kartu atskirai, švęst nešvęst. Trispalvė, vytis, nežmirštuolė - gal sakysit netirpsta iš laimės sovietinio gardo uostytojai juos matydami?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių