Quantcast

Lincas, kaip ir Vilnius, neišvengia sunkumų

Gerai ten, kur mūsų nėra? Ne visai taip. Kartu su Vilniumi Europos kultūros sostinės titulu besidalijantis Lincas irgi patiria sunkumų. Tai šeštadienio rytą „Lietuvos radijui“ tiesiogiai iš Linco pasakojo žurnalistė Daiva Trečiokaitė.

„Austrai suabejojo, ar Europos kultūros sostinės projektas iš esmės yra naudingas“, - kalbėjo žurnalistė. Visuomenėje esą pasigirsta svarstymų, kad projektas parankus tik biurokratams.

Visai kaip Vilnius, laukto turistų antplūdžio Lincas kol kas taip ir neišvydo. „Specialiai Europos kultūros sostinės metams Lince buvo pastatyti 4 viešbučiai, tačiau dabar jie stovi tušti, nes klientų trūksta“, - kalbėjo D.Trečiokaitė.

Problemų Lincui kilo ir su pačios programos įgyvendinimu. Neseniai buvo suniokotos vienam renginiu pastatytos palapinės.

Portalas jau rašė, kad kitas stambus net atšaukė 850 tūkst. eurų (3 mln. litų) vertės projektas iš viso buvo atšauktas. Priežastis - netikėtas pinigų stygius, nes vienas rėmėjas atsisakė skirti lėšų, kurias anksčiau buvo žadėjęs.

Dėl to Lincas neteko projekto, kurio metu austrų ir kitų šalių menininkai ant mieste esančio Pöstlingberg kalno (500 m) būtų sukūrę 20 instaliacijų: monumentų, poilsio zonų ir pan. Kalnas, miestiečiams turintis panašią reikšmę kaip vilniečiams Gedimino kalnas, turėjo nušvisti kitomis spalvomis.

Be to, linciečiams kliūva ir pusšimtį tūkstančių litų per mėnesį siekiantis Linco, kaip Europos kultūros sostinės, biuro direktoriaus Martino Helerio atlyginimas. Jo alga siekia 185 tūkst. eurų (638 768 litų) per metus arba 53 tūkst. litų per mėnesį.


Šiame straipsnyje: VEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių