Quantcast

Ligoninė pritrūko vėžiu sergantiems ligoniams būtinų vaistų

Vilniaus ligoninėje sutriko chemoterapijos seansai – ligoninė neturi vėžiu sergantiems ligoniams būtino vaisto, praneša „LNK Žinios“. Vilniaus universiteto Onkologijos institute jau visą savaitę kai kuriems ligoniams netaikoma chemoterapijos procedūra – nėra reikalingų vaistų.

„Esame priversti šią savaitę atidėti gydymą, į kurį įeina vienas vaistas – jis vartojamas sertgant žarnyno, krūties vėžio ligomis. Tai vienas pagrindinių vaistų, įeinantis į chemoterapiją“, -- nurodė ligoninės atstovė.

Tuo metu ligoniai baiminasi, kad ši situacija gali dar labiau pakenkti jų sveikatai – liga gali progresuoti. Gydytojai ramina, kad nieko blogo nutikti neturėtų – kitą savaitę vaisto tiekimas bus atnaujintas.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos atstovai sako, kad bendrovė, tiekianti vaistą, jį atšaukė, mat paaiškėjo, kad kelios jo serijos gali būti netinkamos. Esą buvo rizika, kad vaistas nesaugus. Atšauktas vaistas bus keičiamas kitų gamintojų tiekiamais preparatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apolonija

Apolonija portretas
Tai cia ne naujiena, kad Lietuvoje maziausiai rupi sunkus ligoniai. Juk tai nasta musu biudzetui ir sveikatos ministrui. Geriau mes tas biudzeto lesas panaudokim visokiems sou renginiams, kaip Napaleono armijos buvimo Lietuvoj sventei suruosti, ten lesyu yra, arba Hanso dienos Kaune, ir daug kt. sou, kur pagrindinis tikslas girdyti zmones, kad jie greiciau sudebiletu, tokius labai lengva valdyti. O skiriam lesas geju paradams, lesbieciu, pedofilu klanui ir p.Stankunaitei islaikyti, tai ji yra labiausiai saugoma Lietuvos "motina didvyre" kaip Maryte Melnikaite kazkada buvo.

ši

ši portretas
"netikėta staigmena" vieną karta metuose būtinai nutinka,bet SAM ministrui ir jo klerkams svetimo skausmo nebūna,nes jiems atlyginimas padorus ir laiku...

reikalaujame

reikalaujame portretas
Teismuose reikia išsiaškinti ir nuteisti kaltuosius, kodėl ligonių kasos pinigai laikomi banke, auginami procentai (klausimas - kam jie teks?), o žmonės negauna reikiamų vaistų, už apžiras ir konsultacijas turi mokėti ir pan. BAUSTI KALTUOSIUS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių