Quantcast

„Lietuvos" kino teatro byla toliau keliauja po teismus

„Lietuvos“ kino teatro gynėjai ir toliau mina teismų slenksčius. Nors ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas (VAT) sustabdė bendrovės „Rojaus apartamentai" skundo dėl žalos atlyginimo nagrinėjimą, byla dar gali grįžti į teismą, nes vėl iš naujo bus nagrinėjamas visuomenininkų administracinis skundas Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT).

Atnaujinti bylos nagrinėjimą dėl žemės sklypo detaliojo planavimo LVAT nusprendė balandžio 10 dieną. Tokios teismo nutarties pagrindas - 2009 metais publikuoto Jungtinių Tautų Europos Ekonominės Komisijos Orhuso konvencijos ir teismo naudotų vertimų skirtumai, dėl kurių teismas spręsdamas bylą galėjo padaryti pažeidimų.

Orhuso konvencija numato teisę gauti informaciją, visuomenės dalyvavimą priimant sprendimus ir teisę kreiptis į teismus aplinkos klausimais.

Ketvirtadienį VAT teisėja Ona Gasiulytė nusprendė sustabdyti bendrovės „Rojaus apartamentai" skundo, kuriuo siekiama prisiteisti daugiau nei milijoną litų už stabdomus verslo planus, nagrinėjimą, nes esą administraciniame teisme yra analizuojamos aplinkybės, kuriomis ir yra pagrįstas bendrovės civilinis skundas.

Kino teatro pastato savininkas „Rojaus apartamentai" iš keturių neformalaus judėjimo „Už Lietuvą be kabučių" aktyvistų siekia prisiteisti daugiau nei milijoną litų už stabdomus verslo planus. Atsakovai šioje byloje yra paveldo ekspertė Jūratė Markevičienė, muzikologas Tomas Bakučionis, kino režisierius Vytautas Damaševičius bei menininkas, Nacionalinės kultūros ir meno laureatas Gediminas Urbonas.

Dėl „Lietuvos“ kino teatro visuomenė jau kelerius metus nesutaria su valdžia ir verslininkais.

Bendrovė „Rojaus apartamentai" sklype rengiasi statyti daugiafunkcinį pastatą, kuriame turės įrengti kino centrą su 2 salėmis ir 25 metus jas išlaikyti.

„Lietuvos" kino teatras buvo privatizuotas 2002 metais. Tuometinė „Turto vystymo grupė", priklausiusi „Vilniaus prekybos" grupei, už 3 mln. litų nupirko 92,60 proc. „Lietuvos" kino teatro akcijų paketą. 2005 metais iš „Vilniaus prekybos" pastatą įsigijo įmonė „Rojaus apartamentai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių