Quantcast

Lietuvio filmas triumfavo Liublino kino festivalyje

Lietuvių režisieriaus Tomo Tamošaičio meninės dokumentikos filmas „Ispanų kalba suaugusiems“ triumfavo balandžio 22-26 d. vykusiame tarptautiniame Liublino (Lenkija) kino festivalyje „Rozstaje Europy“ (Europos kryžkelės). Jis laimėjo pagrindinį „Grand Prix“ apdovanojimą trumpametražių filmų kategorijoje.

Liubline vykstančio festivalio „Rozstaje Europy“ tikslas - diskutuoti apie skirtingas tautas, kultūras,  religijas, toleranciją vienas kitam, globalizaciją ir identiteto paieškas. Festivalio filmai analizuoja šiandieną ir kelią klausimą dėl rytdienos - kokia bus ateities Europa ir visas pasaulis.

Konkursinėje jubiliejinio 10-ojo festivalio programoje varžėsi 34 filmai - 24 trumpametražiai ir 10 pilnametražių iš Vengrijos, Lenkijos, Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos, Serbijos ir kitų Europos šalių. Tarptautinė festivalio komisija, kuriai vadovavo kino režisierius Michalas Dudziewiczius (Lenkija), filmui „Ispanų kalba suaugusiems“ „Grand prix“  paskyrė už tobuliausią visų festivalio iškeltų tikslų atskleidimą. Filmas pasakoja  apie mažame Ispanijos miestelyje dirbančius emigrantus iš Senegalo, Maroko, Rumunijos, svajojančius, tikinčius, kad Ispanijoje prasidės naujasis gyvenimas ir išsipildys jų „europietiška  svajonė“.

Lietuvių ir ispanų kurtą filmą „Ispanų kalba suaugusiems“ jau yra matę Prancūzijos ARTE, Vokietijos ZDF, Suomijos YLE, Ispanijos TVC televizijos kanalų kino mylėtojai. Anksčiau filmo scenarijus tapo prestižinės jaunųjų Europos menininkų programos "Pépinières européennes pour jeunes artistes the mapXXL" Prancūzijoje laureatu.

 


Šiame straipsnyje: Ispanų kalba suaugusiems

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių