Quantcast

Lietuviai pasitiko Holivudo žvaigždę D. Hasselhoffą

Trečiadienio popietė Vilniaus senamiestyje – dešimtys superautomobilių, dvigubai tiek žvaigždžių, tūkstančiai prie tvorų prilipusių miestiečių ir ant ant stulpo užsilipęs mojuojantis Davidas Hasselhofas. Įspūdingas trečiadienis.

„Gumball 3000” ralio vizito organizatoriai „Autoplius Fast Lap” net patys apstulbo Vilniuje išvydę tokią minią smalsuolių, metusių trečiadienio darbus ir atvykusius į Rotušės aikštę. Sutiko ir „Gumball 3000” personalas. Pasak jų, tiek žmonių nebuvo nei Rygoje, nei Sankt Peterburge, nei Stokholme. Tik Kopenhagoje ir Taline susirinkusi žmonių minia savo kiekiu galėjo prilygti vilniečiams.

O pažiūrėti tikrai buvo į ką – superautomobiliai, žvaigždės, didelis galingų variklių garsas. Visi iki vieno dayviai džiaugėsi svetingu priėmimu ir gyrė Vilnių. Nors vizito būta labai trumpo – dalyviai tik papietavo ir iškeliavo į Varšuvą – Vilniaus stotelės organizatoriams pavyko gerai pristatyti mūsų gražų miestą.

Dar prieš 12 val. pradėję rinktis pirmieji lenktynių dalyviai sutraukė tūkstančius smalsuolių sostinės centre. O 12.30 val. su publika jau sveikinosi įžymusis aktorius Davidas Hasselhoffas.

Automobiliu „Audi R8“ atvykęs aktorius sakė esąs labai laimingas svečiuodamasis mūsų šalyje. „Džiaugiuosi, kad čia mane vis dar prisimenate. Jūs esate nuostabūs“, - sakė žvaigždė.

Užkandęs „Stiklių“ restorane, aktorius sėdo į savo automobilį ir išvyko. Pro langą D. Hasselhoffas kartojo: „Ačiū, ačiū, ačiū visiems“.

Išvykus „gelbėtojui“ į Rotušę atriedėjo Jackass aktoriai.

Įsibėgėjus renginiui Rotušės aikštę užklupo lietus, tačiau pabėgo tik nedidelė dalis smalsuolių.

Didelis šurmulys padarė įspūdį net ir daug mačiusiai hip hopo žvaigždė Eve. Tiesa, atvyko ji pačiu blogiausiu metu – su pirmu lietumi. Bet toks oras šių metų „Gumball 3000” ralį lydi nuo pat Helsinkio.

„Mes jau spėjome prie jo priprasti. Eilinį kartą girdžiu pasakojimus apie saulę, karštį ir gerą orą. Gal čia mes tempiam lietaus debesį iš paskos…”, – pasakojo drauge su ralio organizatoriumi Maximillianu Cooperiu ekipaže važiuojanti žvaigždė.

Lygiai prieš penkioliką metų šio ralio formatą sugalvojusį Maximillianą Cooperį Vilniuje pasitiko šio miesto vadovas – meras Artūras Zuokas. M.Cooperis iškart pakvietė merą prisijungti kitų metų raliui. Jis sakė, kad „Gumball 3000” ralyje yra važiavę kitų miestų merai, būtų smagu, jei važiuotų ir Vilniaus. Tokios galimybės Artūras Zuokas tikrai neatmetė.

A.Zuokas ir M.Cooperis greitai rado bendrą kalbą, diskutavo apie superautomobilius, patį „Gumball 3000” ralį ir jo dalyvius. Britas merui papasakojo, kad nepaisant fakto, jog šis ralis yra vienas didelis vakarėlis, nemažai pinigų surenkama ir jo įkurtam labdaros fondui „Gumball 3000 Foundation”, kuris padeda jauniems menininkams siekti savo tikslų.

„Vilnius – puiki vieta dideliems tarptautiniams renginiams. Tikiuosi, kad kitą kartą ralio dalyviams mūsų sostinė bus ne tik tarpinė stotelė, bet jie apsistos ilgesniam laikui, pamatys daugiau mūsų miesto”, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

M.Cooperis užsiminė, kad rimtai svarstys Vilnių įtraukti į kitų metų maršrutą ir ne trumpu sustojimu, o pilna stotele – su nakvyne, vakarėliu ir proga miestiečiams ilgiau paganyti į superautomobilius.

Automobiliai - nuo kurio čia pradėti… Gal nuo vienetinio „Team Galag TG1” superautomobilio, sukonstruoto ne paties lėčiausio pasaulyje „Nissan GT-R” pagrindu? Ar nuo trijų identiškų „McLaren 12C” kabrioletų? Ne, pradėkime nuo automobilio, kurio vilniečiai neišvydo.

Tai „Batman Tumbler” automobilis, kurį komanda pasigamino specialiai „Gumball 3000” fiestai. Šis rankų darbo sudėtingas agregatas neatlaikė ilgos kelionės ir Rygą pasiekė ant pagalbos automobilio priekabos, ant kurios ir tęsia kelionę į Monaką. Beje, mūsų bičiuliai šį pagalbos automobilį su technikos šedevru pastebėjo Kaune. Vadinasi, Lietuvoje jis buvo ir „Gumball 3000” ralio blizgėsį skleidė kauniečiams.

Na, bet pažiūrėti tikrai buvo į ką. Dauguma automobilių apklijuoti komufliažu – tokia šių metų ralio tema. Ir „Gumball 3000” karavanas su „sukarintais” superautomobiliais atrodė tiesiog puikiai!

Karinės spalvos motyvai vienodai tiko ryškiai raudoniems „Ferrari”, juodiems „Porsche” ar baltiems „Lamborghini”. Nekalbant apie „Land Rover Defender” trijulę, kuriais „Twisted” komanda lekia į ralio finišą. Tai ne paprasti „Defender” visureigiai – tai galingesnės, išvaizdesnės ir greitesnės legendinio britiško automobilio versijos.

Vilniečiai plojimais pasitiko vieną vienintelį pasaulyje „Audi” superautomobilį, kuris primena Le Mano 24 valandų lenktynėms gaminamus R10 bolidus. Į Lietuvos sostinę užsuko ir itin retas „Mercedes-Benz SLR Stirling Moss” – jų pagaminta vos kelios dešimtys. Be galimybės užsidaryti stogą „The Flying Duchman” komanda nekreipia dėmesio į lietų ir siekia užsibrėžto tikslo – Monako.

Ten pat skuba ir unikalus „Rally Fighter” automobilis, pagamintas Jungtinėse Valstijose. Nesuprasi – ar tai visureigis, ar sportinis kupė automobilis. Toks jo ir tikslas – būti unikaliu, nesuprantamu ir įsimintinu. Būtent tokiems keistuoliams „Gumball 3000” yra puiki vieta atsiskleisti.

Atsisveikinę su vilniečiais, „Gumball 3000” ralio dalyviai tęsia kelionę savo tikslo link. Šiandien visi nakvos Varšuvoje, o dar po keleto sustojimų pasieks Monaką, kur visi stebės „Formulės-1” lenktynes.

Kitų metų ralio maršrutas dar nėra žinomas, bet „Autoplius Fast Lap” komanda ir Vilniaus miesto savivaldybė dės visas pastangas, kad jis užsuktų ir į Vilnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o kur pamela anderson juk kaipgi be gelbetoju komandos dabar parodysim kelia i palanga vietoj warsawos ot apgausim lenkus jie nuvyks i palanga oi bus graziu pupyciu vuot jie ten pasiliks,

ha ha

ha ha portretas
sutiko . dabar reik palaukt kol apvogs

litelitas

litelitas portretas
jo,jeigu jau tokiai zvaigzdei lietuva sauni salis, tai jis amerikoj pamirstas...po kalifornijos pliazu palanga jam tikras rojus...:) gal vakare tegul iseina pasivaiksciot po viena saugiausiu genciu europoj ha ha ha
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių