Quantcast

Lietuva, Latvija ir Estija Vilniuje tariasi, kaip kartu skatinti vietos turizmą

  • Teksto dydis:

Trijų Baltijos šalių turizmo atstovai Vilniuje tariasi, kaip bendromis pastangomis į regioną sugrąžinti užsienio turistų srautus.

Viceministro Vinco Jurgučio teigimu, dėl užsitęsusios pandemijos ir karo Ukrainoje Baltijos šalys dar nesusigrąžino prarastų turistų srautų, taip pat sulėtėjo bendrų veiklų įgyvendinimas, antradienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Vis dėlto Lietuva viršija turistų susigrąžinimo prognozes ir tikisi atsigavimo jau kitais metais. Didelės įtakos tam turės ir bendri Baltijos šalių veiksmai“, – pranešime sakė viceministras.

Pasak jo, Baltijos šalių susitelkimas skatinant turizmą yra itin svarbus. „Dažnai turistai, ypač iš tolimųjų rinkų, vienos kelionės metu aplanko ne kurią vieną, o visas tris Baltijos šalis, todėl itin svarbu kurti bendrą regiono įvaizdį, dalytis atsakomybėmis dalyvaujant tarptautinėse parodose, verslo misijose“.

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos 2023 metų pradžioje paskelbtos prognozės rodo, kad šiais metais turizmo rodikliai pasaulyje galėtų pasiekti 80–95 proc. ikipandeminio lygio. Manoma, kad jie vis dažniau ieškos geresnio kainos ir kokybės santykio ir rinksis keliones arčiau namų.

Vilniuje vykstančiame Jungtinio turizmo komiteto posėdyje, be kita ko, daug dėmesio skiriama Europos Komisijos pasiūlymui dėl duomenų, susijusių su trumpalaikės būsto nuomos paslaugomis, rinkimo ir dalijimosi jais.

Per vienuolika 2022 metų mėnesių į Lietuvą atvyko apie 3,49 mln. turistų, iš jų užsieniečių – 1,06 mln. Daugiausiai turistų atvyko iš Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, o lydere pagal turistų skaičiaus augimą tapo Pietų Korėja (nuo 116 iki 813 turistų) ir Izraelis (nuo 5,8 tūkst. iki 23,2 tūkst.). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va, koks turizmas

Va, koks turizmas portretas
Jei renginį reikia organizuoti, tik pas latvius. Jei gamtos švarios ieškai, važiuok pas estus. Lietuvą aplenk lanku. Paslaugos prastos, viskas brangu, žmonės sukčiauja ir nusikalstamumas didelis. Pas latvius gali pamatyti tą patį ąžuolą, senovinės pilys ten gražesnės, žmonės sąžiningi, moterys gražesnės žymiai nei Lietuvoj. Turizmo žemėlapyje Lietuvą reikia išbraukti.

brainwashed

brainwashed portretas
prekybcentriniai monopolistai lobsta iš ūbagų centukų. smulkus verslas bei paslaugos visiškai numirė. kainos kaip norvegijoje. koks turizmas? kas važiuos žiūrėti į kažkokį "akmenį" ar fakin' "ąžuolą"? ...ir dar brangiai su nuliniu paslaugų lygiu.

!!!

!!!  portretas
Koks turizmas jei net su seima nera kur papramogauti vieni prekybos centrai zlugusios isvogtos mirstancios salys
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių