Quantcast

Lietaus nepabūgęs Vilnius kviečia švęsti Šeimos dieną gausiuose renginiuose

Tarptautinė šeimos diena gegužės 15-ąją švenčiama jau daugiau nei 20 metų. Šiais metais Vilniuje numatytus gausius renginius šiek tiek kartina prakiuręs dangus.

Visgi jų organizatoriai ragina nepasiduoti lietaus grasinimams ir susiburti švęsti su šeimomis, kad visas Vilnius pavirstų didele šeima.

Vilniečiai ir miesto svečiai yra laukiami įvairiuose renginiuose, o 13.45–14.10 val. raginami prisijungti į Daugiavaikių šeimų asociacijos „MES“ organizuojama šeimų eisena „MES už šeimą“ Gedimino prospektu nuo Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės.

Tai eisena, kviečianti išeiti į gatves visus, kuriems šeima – pati didžiausia ir svarbiausia vertybė. Šia eisena siekiama atkreipti visuomenės, valdžios, jaunimo dėmesį į tai, kas yra pagrindas kiekvieno gyvenimui – šeimą, ir parodyti, jog esant kartu su visa šeima galima kalnus nuversti.

Nuo 14.10 val. Lukiškių aikštėje lauks koncertas, kuriame dalyvauja Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Kėdainių kultūros ventro vaikų kolektyvai. Čia Justiniškių bendruomenė kvies prisidėti prie ilgiausio vienybės piešinio kūrimo. 15 val. prasidės konkurso „Metų gausi šeima 2016“ apdovanojimai. 16 val. – vaikų dėmesio tikisi spektaklio „Kelionė pas TODĖL“ kūrėjai, o nuo 17 val. – „Muzikos perlų“ jaunieji atlikėjai.

Tikintis saulėto pavasariško oro, šeimos buvo pakviestos Lukiškių aikštėje surengti masinę iškylą. Gal ant šlapios pievos sėdėti ir nebūtų jauku, tačiau geros nuotaikos nestokojančioms šeimoms lietus ir pramogos yra tikrai suderinamas dalykas. Renginyje svečiuosis „Svajonių karavanas“, todėl visi norintys galės rašyti savo svajones, vaišintis sveika koše bei atsigaivinti arbata. Taip pat planuojama pastatyti atrakcionus / batutus vaikams, vaikus užimti stengsis būrelių ir mokyklėlių salelės.

Linksmybės po lietumi rengiamos ir prie Baltojo tilto. 13–15 val. čia planuojamas „Žiburio” labdaros ir paramos fondo renginys „Pavasario iškyla: kurkime vaikystę be vaikų namų“. Jame laukiamos šeimos su užkandžiais, pledais, skėčiais ir apsiaustais. Prie Baltojo tilto įkurtoje scenoje vyks A. Noviko džiazo muzikos mokyklos, šokių studijos „Exercise“ pasirodymai, Vilniaus tradicinio karate klubo „Puma“ parodomoji programa, iliuzionisto Manto Wizard pasirodymas, teatro „Lėlė“ spektaklis vaikams.

Pabūgusius lietaus priglaus „Menų spaustuvė“, šeimoms siūlanti programą  11–18 val. Čia bus surengti „Dansema“ interaktyvaus šokio spektaklio mažiesiems iki 3 metų vaikams seansai ir  animacijos spektaklis „Tėčio pasaka“.

„Skalvijos“ kino teatras taip pat atiduoda duoklę šeimoms ir laukia jų nuo 13 val. Kino ekranuose – filmai „Nono, berniukas Zigzagiukas“, „Avinai“, „Garsiau už bombas“, „Komuna“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių