Quantcast

Liberalcentristams skirta bauda už nelegalią politinę reklamą

Agitaciniai lipdukai Vilniaus vicemero Gintauto Babravičiaus vadovaujamai Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) užtraukė baudą.

Bauda LiCS skirta praėjusią savaitę. Partija nubausta tūkstančio litų suma už tai, kad sostinės senamiestyje bei daugelyje kitų mikrorajonų be leidimo priklijuota gausybė agitacinių lipdukų su užrašu „Sveiki. Liberalų ir centro sąjunga“.

Kaip 1diena.lt teigė sostinės savivaldybės tarybos Administracinės komisijos pirmininkė Violeta Podolskaitė, vicemero partija taip pat įpareigota pašalinti visus neteisėtai prilipintus lipdukus. Tačiau toli gražu ne visi jie jau nukrapštyti nuo gatvių apšvietimo stulpų, sienų, kelio ženklų ir kito miesto turto.

Anot V.Podolskaitės, LiCS į komisijos posėdį delegavo ne ką nors iš partijos vadovybės, o jaunuolį iš partijos štabo. Esą partija elgėsi „labai neprofesionaliai ir negražiai“. „Buvo atsiųstas vaikinas iš štabo. Paklausėme, kur jie nori klijuoti lipdukus. Jis pasakė „aš nežinau – kur nors, ant tvorų“. Sakome – ir ant tvorų negalima. Žodžiu, jis sakė, kad nieko nežino. Jis nieko negalėjo atsakyti, tik kartojo „nežinau, nežinau“, - prisiminė komisijos vadovė.

Pasak jos, LiCS savo kaltės dėl šimtų nelegaliai išplatintų lipdukų nepripažino. „Jis tame pažeidimo kaip ir nepamatė. Tik nurodė, kad ir kitos partijos jau kabina“, - tęsė V.Podolskaitė. Tiesa, kitas partijas dėl nelegalios agitacijos skundęs LiCS atstovas esą negalėjo nurodyti, kas ir kur platina neteisėtą politinę reklamą.

Pasak V.Podolskaitės, savivaldybės pareigūnai iki rinkimų labai atidžiai stebės, kaip vykdoma agitacija ir baus visas partijas, kurios nusižengs švaros taisyklėms. „Tokių šiukšlių tikrai nereikia. Rinkiminės kultūros trūksta“, - reziumavo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkejas

rinkejas portretas
Liberalcentristai deklaruoja, kad jau pasveiko ir visi yra SVEIKI. Ar tikrai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių