Quantcast

Liberalcentristai nusitaikė į Kalvarijų turgų

Išguję iš aukso gysla vadinamo Kalvarijų turgaus Tvarkos ir teisingumo partijai lojalius vadovus, Liberalų ir centro partija suskubo jų vieton priimti savus.

Palanki terpė korupcijai
Savivaldybės bendrovė "Šnipiškių ūkis" tapo vienu svarbiausių politikų taikinių. Daugiabučius namus administruojanti bendrovė būtų ne tokia patraukli, jeigu nevaldytų Kalvarijų turgaus. Pastarasis jau viešai vadinamas aukso gysla, kurios plukdomos šimtatūkstantinės rinkliavos menkai kontroliuojamos. Susidaro palanki terpė korupcijai. Tokias išvadas jau yra pateikusi ir savivaldybės komisija, atlikusi ne vieną turgaus patikrą.

Vienas ryškesnių pavyzdžių – Generalinės prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kalvarijų turgaus lėšų grobstymo. Iš viso įtarimai pareikšti 15 asmenų. Vienu pagrindinių įtariamųjų laikomas buvęs laikinas "Šnipiškių ūkio" vadovas Vidmantas Tamulionis. Kalvarijų turgaus prekiautojų tikinimu, direktorius nedeklaruodavo dalies surinktų turgaus lėšų ir, padedamas bendrų, galbūt išplovė šimtus tūkstančių litų.

Įtaisė lojalų vadovą
Nepaisant padidėjusio teisėsaugos dėmesio, turgaus patrauklumas nė kiek nesumenko. Šįkart į jį nusitaikė į valdžią sostinėje sugrįžusi Liberalų ir centro sąjunga, kuriai vadovauja Artūras Zuokas.

"Vilniaus dienos" šaltinių teigimu, derėdamiesi su koalicijos partneriais dėl įtakos mieste pasiskirstymo, liberalcentristai iškėlė sąlygą, esą jie turėtų siūlyti savo atstovą vietoj atleidžiamo V.Tamulionio.

Iškelta Juozo Šiaudinio kandidatūra. Šis tuo metu vadovavo kitai daugiabučius namus administruojančiai bendrovei "Lazdynų būstas", kurią prieš dvejus metus privatizavo bendrovė "City service". Pastaroji yra su liberalcentristais siejamo koncerno "Rubicon group" antrinė įmonė.

Naujoji valdžia išrinkta vasario 11 d., o vasario 18-ąją be didelių pretenzijų koalicijos partneriai sutiko paremti J.Šiaudinio kandidatūrą. Liberalų ir centro sąjungai atstovaujantis vicemeras Gintautas Babravičius neigia, kad J.Šiaudinis yra jų partijos pasiūlytas kandidatas. Esą šį asmenį nusižiūrėjusi buvo Tvarkos ir teisingumo partijos suburta koalicija.

"Direktorius? J.Šiaudinis? Ką, jūs juokiatės? Jis buvo pasiūlytas dar buvusios administracijos, kai jie suko uodegas ir stengėsi V.Tamulionio problemas amortizuoti. Mes turėjome abejonių, daug ir pagrįstų dėl J.Šiaudinio tinkamumo, bet mums buvo įrodyta, kad jis nesusijęs su buvusiais ir mes pritarėme šiai kandidatūrai", – gynėsi G.Babravičius.

J.Šiaudinis atskleidė, kad būtent G.Babravičius pasiūlė jam užimti "Šnipiškių ūkio" vadovo vietą.


Daugiau skaitykite rytojaus dienraštyje "Vilniaus diena"

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių