Quantcast

Lenko kortą turi jau daugiau kaip 3 tūkst. Lietuvos piliečių

Šiemet lenkų tautybės Lietuvos piliečiams išduota apie 900 vadinamųjų lenko kortų. Lenkijos ambasada teigia, kad susidomėjimas jomis neslūgsta.

Kaip praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP, per trejus metus nuo lenko kortos atsiradimo, ją gavo jau 3230 Lietuvos piliečių. „Beveik kasdien sulaukiame šiuo dokumentu susidomėjusių asmenų kreipimųsi“, - PAP sakė Lenkijos ambasados konsulinio skyriaus pirmasis sekretorius Piotras Wdowiakas.

Ukrainoje ir Baltarusijoje lenko kortą turi kur kas daugiau vietos lenkų – atitinkamai 30 tūkst. ir 20 tūkst. Anot P.Wdowiako, Lietuva šiame kontekste neatrodo prastai, mat Ukrainos ir Baltarusijos piliečiams lenko korta suteikia teisę į nemokamą Lenkijos vizą, o Lietuvos piliečiams to nereikia, mat ji, kaip ir Lenkija, priklauso ES.

Primename, kad tuoj po lenko kortos atsiradimo daugelis Lietuvos politikų abejojo šio dokumento teisėtumu. Ypač kibta prie to, kad lenko kortą turėjo priesaiką Lietuvai davę lenkų tautybės Seimo nariai. Tačiau ilgainiui triukšmas dėl dokumento nurimo.

Būta pasiūlymų sukurti analogišką dokumentą – lietuvio kortą. Tačiau politikai nesiėmė įgyvendinti šios idėjos.


Šiame straipsnyje: Lenkailenko korta

NAUJAUSI KOMENTARAI

analogiskas dokumentas

analogiskas dokumentas portretas
emigrantai-lietuvisai skersai deda ant lt....

vardenis

vardenis portretas
štai ir išeitis - pagal lenko kortų kiekį tiksliai nustatysime, kiek Lietuvoje yra lenkų-tuteišių, kurie save priskiria lenkams.

Jonas

Jonas portretas
Vadovaujant Gribauskaitei žydai iš viso išnaglėjo- „švente“ paskelbė apipjaustyto žydo Kristaus „gimtadienio išvakares“ ir dar reikalauja, kad „runkeliai“ už tą „šventę“ atidirbtų... Kvaili žydai iš baimės prieš tiesą blokuoja rašymą į Lryto puslapį, nes nesupranta kad žydų Teismas įvyks ne pagal minios, o pagal dviejų-trijų asmenų liudijimą...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių