Quantcast

Leidyklų kirčio sulaukusi R. Vanagaitė rado išeitį

  • Teksto dydis:

Kasmetinė Kaziuko mugė šiemet pritraukė ne tik įvairių meno, rankdarbių ar maisto prekeivių – kaip buvo matyti TV3 žinių reportaže, vienoje iš palapinių mugės lankytojai galėjo išvysti prieštaringai vertinamą rašytoją Rūtą Vanagaitę, pardavinėjančią savo knygas, rašo portalas delfi.lt.

R. Vanagaitės knygą atsisakė platinti visi knygynai po to, kai ji viešai pasisakė, kad partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas buvo KGB agentas ir pats save žalojo. Rašytoja tikina nebeturinti kitos išeities, kaip tik pačiai prekiauti savo knygomis, kurias jai grąžino leidykla, o Kaziuko mugė, anot jos, tam pasirodė visai tinkama.

„Gavau iš leidyklos visas savo knygas ir kadangi skaitytojai neturi kitos galimybės įsigyti mano knygų, tenka čia susitikti su skaitytojais“, – TV3 žinioms sakė ji.

Rašytoja taip pat prisipažino, kad nerimavo dėl savo saugumo.

„Iš pradžių bijojau, maniau, kad čia bus daug nemalonių potyrių, bet taip nėra, žmonės ateina, palaiko, perka, džiaugiasi, man labai smagu“, – tikino ji.

R. Vanagaitė pasakojo, kad pati išsinuomojo palapinę, o asistentai jai padeda, bendravimas su žmonėmis atneša net minčių naujoms knygoms.

Moteris tikino einanti savo tėvo pėdomis, kuris visą gyvenimą pardavinėjo savo augintus obuolius. Žurnalistų kalbinti aplinkinių palapinių prekeiviai tikino, kad rašytojos nesibaido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JEI ta 'strimėlės galva' pati šaudė tuos žydus (tikėtina kad tuomet aplink ją buvo tik tokie parsidavėliai), tai dar ne pagrindas tai primesti visiems Lietuviams, jie tuos šaudomus žydus GELBĖJO (o būtent to ta šaudytoja ir nematė... tokios ir tuomet vengti reikėjo)

Virgilija

Virgilija portretas
Psichiškai nesveika boba. Čia, žiūrėk, jau atsiprašinėja už tą savo neva "tiesą", o čia jau vėl tą savo dainelę dainuoja. Kaip galima palaikyti psichiškai nesveiko, neadekvataus žmogaus požiūrį? Eikit žmonės į archyvus, į normalias bibliotekas ir ieškokite TIESOS. niekas nedraudžia.

Nukentėjęs nuo "vanagų"

Nukentėjęs nuo "vanagų" portretas
Keista,kad dar yra tokių,kurie sako,kad Vanagaitė neteisi,kad,Ramanauskas toks nebuvo.iš kur jūs "teisuoliai" žinote,ką tas vanagas darė?Juk pokario banditai,kuriuos dabar visus kai kas vadina visokiais ,gražiais vardais,išžudė dešimtis tūkstančių Lietuvos gyventojų,daugybė per juos atsidūrė Sibire.Na tai šio fakto paneigti neįmanoma ir niekas net nebando to daryti.tai kodėl reikia kaltinti Vanagaitę,jeigu ji rašo tą kas buvo?Jeigu yra tokių,kurie dievina tą "vanagą",ir skaito,kad jis buvo miškinių vadas,tai lai ir atsako už jų nusikalstamus veiksmus.Dabar beretininkų vykdomas baisus propogandinis melas apie tai,kas vyko pokarį.O tie jūsų numyletiniai darė,labai negražius darbus ir reikia apie tai rašyti.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių