Quantcast

Latvijos prezidentui suteiktas MRU garbės daktaro vardas

  • Teksto dydis:

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Senatas nutarė garbės daktaro vardą suteikti Latvijos prezidentui Egiliui Levitui.

Šis vardas E. Levitui suteiktas už reikšmingą indėlį į demokratijos procesus Baltijos regione, teisės viršenybės puoselėjimą, žmogaus teisių apsaugos ir Europos integracijos idėjas, Europos žmogaus teisių apsaugos standartus bei Europos Sąjungos jurisprudencinę teisę, mokslinius darbus, pranešė universitetas.

„Latvijos prezidento vaidmuo Baltijos šalių nepriklausomybės atkūrimo procese, jo veikla stiprinant demokratiją, žmogaus teisių apsaugą reikšmingai prisidėjo ne tik prie Latvijos, bet ir prie Lietuvos  valstybės demokratinių procesų, valstybingumo, konstitucingumo ir tarptautinio vaidmens raidos. Jo veikla yra plačiai pripažinta tarptautiniu mastu“, – sakė MRU rektorė Inga Žalėnienė.

Jos teigimu, E. Levito mokslinės publikacijos yra glaudžiai susijusios su MRU Teisės mokyklos vykdomais moksliniais tyrinėjimais žmogaus teisių, konstitucinės ir administracinės teisės, Europos Sąjungos teisės srityse.

E. Levitas yra Latvijos teisininkas, tarptautinis teisėjas, buvęs Latvijos teisingumo ministras, ambasadorius, Europos Žmogaus Teisių ir Europos Sąjungos teisingumo teismų teisėjas, 2019 metais Saeimos išrinktas Latvijos prezidentu.

Jis Hamburgo universitete Vokietijoje yra baigęs Teisės fakultetą bei politikos mokslus.

E. Levitas yra 1990 metų gegužės 4 dienos Deklaracijos dėl Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo koncepcijos autorius, daugelio reikšmingų įstatymų projektų bendraautorius, tarp jų – Latvijos Konstitucinio Teismo įstatymo, Administracinio proceso įstatymo, Ministrų kabineto sandaros įstatymo ir kt. Jis taip pat yra 2014 metais priimtos Konstitucijos preambulės arba įvado autorius.

Garbės daktaro regalijų suteikimo Latvijos prezidentui iškilmės vyks Mykolo Romerio universitete Vilniuje gegužės 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bajeris

Bajeris portretas
Kažkokia korumpuota susikompromitavusi MRU šaiposi iš broliukų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių