Quantcast

„Laisvė ir teisingumas“ inicijuoja interpeliaciją P. Poderskiui

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicinė „Laisvės ir teisingumo“ frakcija inicijuoja interpeliaciją savivaldybės administracijos direktoriui Povilui Poderskiui. Pats administracijos direktorius tokius opozicijos veiksmus vadina priešrinkiminiais.

Kaip rašoma pareiškime savivaldybės tarybai, P. Poderskis, interpeliacijos iniciatorių tvirtinimu, „netinkamai ir neteisėtai vykdo jam priskirtas administracijos direktoriaus pareigas, o jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime diskredituoja savivaldybės administraciją kaip instituciją, pažeidžia Vietos savivaldos įstatymo principus“.

Teigiama, kad P. Poderskis prarado tarybos narių politinį pasitikėjimą, nes „vienasmeniškai neatsižvelgė“ į Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas dėl dirbtinių plaučių ventiliavimo aparatų įsigijimo.

Taip pat tvirtinama, kad atliekų tvarkymo ir išvežimo problemos parodo administracijos direktoriaus „nekompetenciją atliekų tvarkymo srityje“. Kartu pažymima, kad organizuojant Profesinių sąjungų rūmų griovimo darbus, „Vilniaus miesto savivaldybė vykdė neskaidrų konkursą“.

„Administracijos vadovas Povilas Poderskis, kaip perkančiosios organizacijos vadovas, yra tiesiogiai atsakingas už tinkamą viešųjų pirkimų vykdymą, todėl savo veiksmais sukėlė žalą biudžetui bei netinkamai vykdė įstatymais deleguotas pareigas. Tokie veiksmai turi akivaizdžių turto iššvaistymo požymių bei rodo visiškai neatsakingą mokesčių mokėtojų piniginių lėšų panaudojimą ir prielaidas korupciniams susitarimams“, – rašoma pareiškime.

Pats P. Poderskis, komentuodamas tokius opozicinės frakcijos pareiškimus, teigė, kad tokiais būdais yra tiesiog ruošiamasi rinkimams.

„Patogiai ant sofos karantinavęsi politikai ruošiasi rinkimams, bando visas įmanomas priemones tapti matomais. Tikėkimės, kad bent elgsis pagal teisės aktus“, – Eltai sakė P. Poderskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bynas

Bynas portretas
Kokia interpeliaciją jam?,baudziamoji atsakomybę reikia jam,naudojasi pareigomis ir darosi biznį iš mokesčių mokėtojų euriku,

Vilnietis

Vilnietis portretas
Ten jis vienintelis išvis kažką dirba..dar spėja Kaune gyventi...

Anonimas

Anonimas portretas
Dar laisveje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių