Quantcast

Labdarą rinks be šokių

Vienos pokylio Vilniuje šiemet nebus – organizatoriai nusprendė, kad vien dėl šventės jo rengti neverta, nes lėšų pritraukti sekasi sunkiai. Tačiau vietoj jo vyks kuklesnis labdaros vakaras.

"Į renginį žmonės bilietus gal ir išpirktų, tačiau už tuos pinigus mes tik apmokėtume organizacines išlaidas. Surinkti labdarai reikia, kad žmonės dar aukotų papildomai, šiemet tai vargiai vyktų. Ir su rėmėjais sunkiai sekasi. Daryti vien dėl to, kad žmonės pasišoktų, nėra tikslo – juk ne tokia Vienos pokylio idėja", – sakė vienas iš organizacinio komiteto narių Arnoldas Riekumas.

Tačiau labdaros tradicijos vis dėlto neatsisakyta – viešbutyje "Narutis" vyks labdaros vakaras-akcija "Suprask, atjausk, padėk". Kadangi vakaras vyks kamerinėje aplinkoje, jame galės dalyvauti apie šimtą žmonių. Paprastai Vienos pokylyje svečių būna daugiau, tad organizatoriai tikisi, kad pavyks parduoti visus bilietus.

Vakaro programoje – Jaroslavo Cechanovičiaus šokių muzikos ansamblis, garsūs atlikėjai, labdaros loterija, pažintinių filmų apie Vienos pokylius peržiūra, vakarienė, vidurnakčio kadrilis. Žymus Lietuvos juvelyras Stasas Chailovas, kuriam už mecenavimo idėjos propagavimą ir labdarą Vienos pokylio Vilniuje organizacinis komitetas pirmą kartą pokylių istorijoje suteikė mecenato vardą, loterijai pagamins specialų vienetinį papuošalą. Garsūs Lietuvos menininkai įsteigs prizų labdaros loterijai.

Visos surinktos lėšos bus skirtos dvylikametei Deimantei – ją pasiūlė Santariškių vaikų ligoninės gydytojų ir specialistų konsiliumas. "Gydytojai vis tiek kasdien bendrauja su pacientais, mato, kam labiausiai reikia pagalbos. Tos mergaitės likimas labai sunkus – nuo vaikystės ligota, auga be tėvų, jai reikia daugybės sudėtingų vidaus organų operacijų, o po jų – gydymo ir reabilitacijos priemonių, paslaugų", – sakė A.Riekumas.

Kiekvienais metais Vienos pokylyje lėšos renkamos skirtingiems tikslams. Pernai buvo nupirktas specialus sportinis vežimėlis neįgaliai šokėjai Agnieškai Toločko, prieš tai buvo paremta Santariškių vaikų ligoninė, Ukmergės specialioji mokykla, paremtos kitos įstaigos ir į nelaimę patekę žmonės. Daugiau informacijos: ww.vienos-pokylis.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių