Quantcast

Kyšius ėmęs dėstytojas neišsisuko nuo bausmės

 Iš studentų kyšius ėmęs dabar jau buvęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Matematinio modeliavimo katedros 30 metų dėstytojas Vaidas Keblikas neišvengė teistumo - jam uždrausta dvejus metus dirbti pedagoginį darbą.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad buvęs pedagogas negali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal savo motinos laidavimą, rašo delfi.lt.

Dėl dviejų nusikalstamų veikų kaltu pripažintas V. Keblikas siekė, kad būtų panaikintas Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo nuosprendis - esą jis visiškai prisipažino kaltu ir nuoširdžiai gailisi dėl savo elgesio.

Nors pedagogams yra keliami aukšti etikos ir moralės reikalavimai, buvęs dėstytojas buvo įsitikinęs, kad jam turėtų būti suteiktas antras šansas - dėl motinos laidavimo turėtų būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Ikiteisminį tyrimą dėl V. Kebliko nusikalstamų veikų Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Vilniaus apygardos prokuratūra iškėlė po VGTU studenčių kreipimosi. Pirmakursės pareigūnams nurodė, kad dėstytojas reikalauja pinigų už teigiamą matematikos egzamino įvertinimą.


Šiame straipsnyje: dėstytojaskyšiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių