Quantcast

Kūrybinės haiku dirbtuvės

Tik septyniolika skiemenų, o pasakyta labai daug. Išmokti haiku meno paslapčių turėjo progą ir sostinės gyventojai. Kūrybines dirbtuves jiems surengė pats Pasaulinės haiku asociacijos prezidentas Ban'ya Natsuishi.

Į "Vilniaus vartuose" esantį "Avenue" restoraną susirinkę japonų kultūros mėgėjai net tik vaišinosi sušiais, bet ir mokėsi kurti gražiausius haiku apie Vilnių.

Renginio koordinatorė Viktorija Jaksebagaitė džiaugėsi, jog prie projekto "Haiku Vilniui" sutiko prisijungti ir profesorius iš Japonijos B.Natsuishi.

"Kūrybinėse haiku dirbtuvėse dalyvavo apie šimtą sostinės gyventojų. Kurti Vilniui ir kūrybą skleisti pasauliui – toks ir yra projekto kūrėjus jungiantis tikslas. Manau, meistro pamokos iš tiesų paliko neišdildomą įspūdį japonų kultūros ir poezijos mėgėjams", – teigiamomis emocijomis dalijosi V.Jaksebagaitė.

Pasaulinės haiku asociacijos prezidentas B.Natsuishi tikino, jog lietuviai labai gabūs žmonės, todėl jiems nesunku suvokti šio meno subtilybes.

"Rašyti haiku nesunku, svarbiausia jausti ir mėgautis kūrybiniu procesu. Manau, šį vakarą parašėme tikrai daug žavingų posmų apie Vilnių, kurie bus sostinės vizitinė kortelė", – sakė japonas.

Pasak profesoriaus, svarbiausia ne tai, apie ką rašai, bet ką nori pasakyti.
"Esu skaitęs projekto "Haiku Vilniui" posmus ir pripažinsiu – man labai patiko. Džiaugiuosi, kad Vilniaus žmonės taip noriai imasi meno. Tikiuosi, mano pamokos jiems pravers", – vilniečių kūrybinius sugebėjimus gyrė B.Natsuishi.

Kūrybinėse dirbtuvėse apsilankęs Rimas Šapauskas teigė, kad kuriant haiku puikiai atsipalaiduojama, tai teikia vidinį pasitenkinimą.

"Su šia meno sritimi susidūriau visai neseniai. Tačiau prisipažinsiu, jog susidomėjau nuo pirmos akimirkos. Pats esu sukūręs tik keletą haiku. Bet manau, ateityje jų bus tikrai daugiau", – įspūdžiais dalijosi vyras.

R.Šapauskas džiaugėsi, jog turėjo galimybę apie haiku išgirsti iš paties profesoriaus B.Natsuishi.

"Manau, daugumai čia susirinkusių šis vakaras buvo nuostabi proga dar kartelį prisiliesti prie kūrybinio proceso, gražiausiais žodžiais prabilti apie savo miestą", – sakė vilnietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių