Quantcast

Kunigui J. Sasnauskui bus įteiktos Vilniaus garbės piliečio regalijos

  • Teksto dydis:

Penktadienį sostinėje, Umiastovskių rūmuose, sostinės meras Remigijus Šimašius Vilniaus garbės piliečio regalijas iškilmingai įteiks kunigui Juliui Sasnauskui.

Vilniaus taryba sprendimą dėl šio titulo suteikimo J. Sasnauskui priėmė dar šių metų sausį.

J. Sasnauskas sovietmečiu buvo aktyvus Lietuvos laisvės lygos veikėjas, žurnalo „Laisvės Šauklys“ bendraautorius, žurnalistas, rašytojas, vienas iš pasaulyje didelio atgarsio sulaukusio laisvės dokumento „45 pabaltijiečių memorandumo“ iniciatorių ir rengėjų.

„Jis buvo žmogus, kuris drąsiai priėmė naujus iššūkius, atėjo į naują pasaulį, pradėjo Lietuvą kurti naujai ir drąsiai naujoje aplinkoje, t. y. neliko disidento pozicijoje, o perėjo į kūrėjo poziciją. Tiek tai, kas vyksta bernardinų bendruomenėje, tiek jo paties publicistinėje veikloje, kiek jis rašo apie Vilnių, kiek įkvepia žmonių – man atrodo, niekam nesukelia abejonių, kad tai yra žmogus, ypatingai vertas Vilniaus garbės piliečio pozicijos“, – sausį per tarybos posėdį sakė meras.

Vilniaus miesto garbės piliečio vardas – aukščiausias įvertinimas, kurį miestiečiai gali inicijuoti ir suteikti asmenybėms už miestui ir Lietuvai reikšmingus darbus. Garbės piliečio vardas suteikiamas nuo 1996-ųjų.

Pastaraisiais metais šį titulą yra pelnę MO muziejaus įkūrėjai Viktoras ir Danguolė Butkai, dailininkas Samuelis Bakas, architektas Algimantas Nasvytis, buvęs Lietuvos prezidentas Algirdas Brazauskas, anksčiau šis vardas skirtas monsinjorui Kazimierui Vasiliauskui, dirigentui bei violončelininkui Mstislavui Rostropovičiui, Nobelio premijos laureatui, poetui Czeslawui Miloszui (Česlavui Milošui), Izraelio prezidentui Shimonui Peresui (Šimonui Peresui) ir kitiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių