Quantcast

Kraujo centras ir Šaulių sąjunga pasirašo kraujo donorystės programų susitarimą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Nacionalinis kraujo centras (NKC) ir Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) Vilniuje, Vašingtono aikštėje, pasirašys sutartį, kuria bendradarbiaus skatinant kraujo donorystę, stiprinant jos įvaizdį.

Sutartyje taip pat numatoma skirti ypatingą dėmesį neatlygintinos kraujo donorystės programų plėtrai, organizuoti bei dalyvauti bendruose ją skatinančiuose projektuose.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, miestiečiai ir sostinės svečiai renginio metu galės pabendrauti su šauliais, kurių gretose – daugkartiniai kraujo donorai, pasiruošę pasidalinti savo patirtimis ir aukojant kraują.

„Džiugu tai, kad NKC darbuotojų gretose taip pat yra šaulių ir, tikėtina, kad atsiras dar daugiau norinčių jais tapti. Taigi ši partnerystė ne tik padės skatinti bei populiarinti neatlygintą kraujo donorystę, bet ir, tikėtina, papildyti Lietuvos šaulių sąjungos gretas naujais nariais“, – organizatorių pranešime cituojamas jis.

Savo ruožtu, Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis tikisi, jog kraujo donorai prisijungs prie Šaulių.

„Tikimės, kad ne tik šauliai papildys kraujo donorų gretas, bet ir kraujo donorai prisijungs prie Lietuvos šaulių sąjungos. Žmogus, duodantis kraujo, kad padėtų kitam, savo nuostatomis jau yra labai artimas mūsų organizacijai, nes mūsų visų tikslas – dirbti Tėvynės labui“, – sako apie 13 tūkst. narių turinčios sąjungos vadas.

NKC duomenimis, Lietuvoje neatlygintina kraujo donorystė populiarėja – didėja ir surenkamo kraujo kiekiai, ir pirmą kartą gyvenime kraują aukojančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atjaučiu Šaulių sąjungos narius---- juos viešai galimai jau IŠPRIEVARTAVO ,PAVERČIANT NUMATOMAIS DONORAIS...MATOMAI TOKIA ŽMONIŲ TEISĖ ...TIK VIENALYČIŲ MAŽUMŲ---- SU IŠKREIPTU SEKSU--EGZISTOJA TEISĖS MŪSŲ ŠALYJE ....

Q

Q portretas
siulau dar nealtygintina darba tevynes labui fabrikuose
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių