Quantcast

Kovo 11-osios proga - vargonų ir fleitų koncertas

Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje kovo 7 dieną įvyks koncertas „Atgimimo garsai“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventei paminėti.

Kovo 11-osios proga rengiamame koncerte gros vargonininkės Jūratė Landsbergytė, fleitininkai Žibutė Valkaitytė ir Vytautas Oškinis.

Pasak atlikėjų, šio vakaro programoje skambėsiantys barokiniai ir klasikiniai koncertai yra kupini optimizmo, atgimstančio pavasario nuotaikos, muzikos gaivumo ir jaunatviškumo.

Klausytojai išgirs G.M.Bononcini, A.Vivaldi, V.Cybin, M.K.Čiurlionio, J.S.Bacho, J.Gaidelio, K.Kennon, G.Bizet ir W.A.Mozarto kūrinius dviems fleitoms ir vargonams.

„Kompozitoriaus V.Cybin Etiude fleitai ir vargonams ir M.K.Čiurlionio preliuduose vargonams atsiveria paslaptinga nakties, vakaro ilgesio erdvė, kurioje bręsta gamtos ir žmogaus dvasios atgimimas“ – apie programos ypatumus pasakojo J.Landsbergytė.

Anot vargonininkės, ypač įdomu pristatyti Lietuvoje dar nežinomą Amerikos lietuvių kompozitoriaus Juliaus Gaidelio kūrinį „Vakaro meditacija“. Šis kūrinys į programą įtrauktas ne atsitiktinai, nes šiemet minime šio reikšmingo modernisto 100 metų jubiliejų.

Gimtinės ilgesio kupina „Vakaro meditacija“ buvo parašyta ir atlikta 1966 metais Šiluvos Marijos koplyčios dedikacijos ir lietuvių kongreso Vašingtone metu. „Laisvoje Lietuvoje atlikti šį meilės Tėvynei kupiną iškilaus autoriaus kūrinį yra itin ypatinga. Tai – vienas iš mūsų atgimimo ženklų“ – džiaugėsi vargonininkė.

Šis koncertas yra „Muzikos valandos Šv. Jonų bažnyčioje“ rengiamo koncertų ciklo, skirto Tarptautiniams vargonų metams paminėti, dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažinti klausytojus su didžiausiais Lietuvoje vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes.

Koncerto pradžia - 18 val.


Šiame straipsnyje: jonų bažnyčiavargonaikovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių