Quantcast

Kova su sniegu Vilniuje: kiemsargiai darbus pradėjo jau nuo vidurnakčio

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Vilniaus dalyje viešąsias erdves ir šaligatvius valančius bendrovės „Mano aplinka“ darbuotojus  pūga ir smarkus snygis užklupo tinkamai pasiruošusius. Buvo mestos didžiulės pajėgos – šimtai kiemsargių, pasitelkę visą turimą techniką, sniegą pradėjo valyti jau nuo vidurnakčio.

„Žinojome, kad šiąnakt Vilnių užklups smarkus sniegas ir pūga, todėl tam ruošėmės. Jau nuo 12 valandos nakties apie 400 mūsų darbuotojų pradėjo valyti šaligatvius ir kitas viešąsias erdves. Nors buvo mestos didžiulės pajėgos, tačiau nesiliaujantis snigimas naktinį kiemsargių darbą pavertė perniek. Nepaisant to, mes ir toliau valome šaligatvius be perstojo ir tikimės, kad jau antroje dienos pusėje didžioji dauguma šaligatvių bus nuvalyti“, - sako bendrovės „Mano aplinka“ direktorius Mindaugas Strigockis.

Šiuo metu sostinėje dirba 400 kiemsargių, beveik 20 traktorių, sniego valymo mašinų, naudojama kita speciali technika. Anot M.Strigockio, pirmiausia, kol neužklupo didesni šalčiai, siekiama nuvalyti sniegą nuo šaligatvių. Atlikus šį darbą, jie bus barstomi smėlio ir druskos mišiniu.

„Iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, kad sostinės šaligatviai nėra valomi, tačiau tai netiesa. Kaip jau minėjau, gausus snygis kiemsargių pastangas pavertė perniek, tačiau mes ir toliau dirbame be atokvėpio, kad vilniečiams ir miesto svečiams netektų braidžioti per pusnis. Kai užklumpa tokios oro sąlygos, reikia laiko, kad šaligatviai būtų gerai nuvalyti“, - pabrėžė M.Strigockis.

Bendrovė „Mano aplinka“ prižiūri didžiąją Vilniaus miesto dalį. Šaligatviai ir viešosios erdvės valomos Senamiestyje, Naujamiestyje, Šnipiškėse, Žvėryne, daugelyje kitų sostinės miegamųjų rajonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių