Quantcast

Konkursas bendruomenėms: 50 tūkst. eurų projektams apie 700 metų jauną Vilnių

Likus mėnesiui iki 700-ojo gimtadienio, Vilnius kviečia bendruomenes į konkursą – gauti finansavimą kūrybiškoms, prasmingoms veikloms, kurios telks vilniečius ir įtrauks kurti miesto jubiliejaus šventę kartu.

Visoms bendruomenių veikloms sostinė suplanavo paskirstyti 50 tūkst. eurų. Vienas projektas gali pretenduoti į 5 000 eurų paramą.

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninių veiklų rėmimo finansuojamų projektų konkursui paraiškas bendruomeninės ir nevyriausybinės organizacijos gali teikti iki 2023 m. sausio 19 d.

„Vis daugiau vienos gatvės, kvartalo ar rajono gyventojų noriai jungiasi į bendrijas, bendruomenes, dalyvauja kiemo šventėse ar aktyviai buriasi spręsti iškilusias problemas. Vilnius kuria bendrystę ir tradicijas. Žmonės jungiasi į įvairias grupes, tarp kaimynų mezgasi artimas ryšys, gimsta bendras laisvalaikis ir šventiniai susibūrimai. Kviečiu bendruomenes nesustoti kurti savo tradicijų ir pasinaudoti parama veikloms“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Donalda Meiželytė.

Atrenkant projektus, didžiulis dėmesys skiriamas bendruomenių veiklos išskirtinumui, tradicijų kūrimui, bendruomeniškumo formų įvairovei, skirtingų amžiaus grupių (senjorų, šeimų, neįgaliųjų ir kt.) telkimui, veiklų įvairovei. Konkurse numatyta prioritetinė kryptis – neformalus Vilniaus jubiliejaus atspindėjimas, skleidžiant idėją „Vilnius: 700 metų jaunas“.

Bendruomeninės veiklos rėmimo projektų konkurse gali dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje registruotos nevyriausybinės organizacijos, kurių nuostatuose numatytos kultūrinės, gyventojų užimtumo, laisvalaikio, gyvenamosios vietovės bendruomenės veiklos ir iniciatyvos.

Paraišką dalyviai turi pateikti elektroniniu būdu per savivaldybės elektroninių paslaugų valdymo sistemą. Vienas pareiškėjas (nepriklausomai, ar paraišką teikia savarankiškai, ar pasirašęs jungtinės veiklos (partnerystės) sutartį) konkursui gali teikti tik vieną paraišką.

Praėjusiais metais finansuoti ir įgyvendinti 36 nevyriausybinių organizacijų projektai. Iš viso bendruomenių iniciatyvoms buvo paskirstyta 50 tūkst. eurų.

Štai „Antakalniečių bendruomenė“ Vilniaus Sapiegų parke įkūrė aromaterapinio sodo erdvę, o „Naujininkų bendruomenė“ įgyvendino projektą „Apželdinkime Naujininkus kartu“ ir apsodino Naujininkų seniūnijos teritoriją ir naują Naujininkų parką. Čiurlionio trikampio bendruomenė projekto metu „Pažink savo aplinką“ kartu su kaimynais kiemuose pasodino apie 1500 gėlių, 400 krūmų. Grigiškių bendruomenė „Grija“ projektu „Žalioji akupunktūra“ Grigiškėse pasodino 40 klevų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių