Quantcast

Konarskio turgelis keičia veidą

Jau po mėnesio Vilniaus S.Konarskio gėlių turgus taps neatpažįstamas. Senuosius kioskus pakeis nauji, modernūs, paviljonai.

Prieš porą mėnesių pradėta gėlių turgelio rekonstrukcija jau gerokai pasistūmėjo. Pastatyti nauji paviljonai, netrukus neliks ir paskutinių kioskų.

"Šoninių kioskų dar negriauname, kad nesimatytų išgriautų tų baisių mūrinių. Turguje senųjų baisių kioskų nebebus, bus tik nauji gražūs paviljonai. Kitaip tariant, Šanchajaus nebeliks", – sakė pertvarką vykdančios įmonės Konarskio turgelio direktorius Gintaras Kazakas.

Kodėl nuspręsta imtis rekonstrukcijos? "Tiesiog jau patiems tas vaizdas badė akis", – trumpai atsakė direktorius.

Naujuose paviljonuose, kaip ir iki šiol, didžiąją dalį ploto – 90 proc. – užims gėlių turgus. Be gėlininkų, kaip buvo ir anksčiau, savo produkcija prekiaus ir keletas ūkininkų.

Turgelio darbo laikas nesikeis. Kaip sakė įmonės vadovas, prekybos paviljonai ir toliau dirbs visą parą, tad, prireikus gėlių naktį, bus galima čia atvykti ir jų įsigyti.

Kiek atsieis ši rekonstrukcija, pašnekovas nepatikslino. "Nepamenu, esu išvykęs, nenoriu prifantazuoti", – nedaugžodžiavo G.Kazakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kurgi ne

kurgi ne portretas
Taip taip, vaizdas bado akis... Analogiškai jie (icor) tvarko ir kitą jiems priklausantį Antakalnio turgelį, vietoj jo bus paviljonai. O ką tai reiškia? Tai bus tiesiog parduotuvės - nes bobutės savo auginamiems ridikams pardavinėti paviljonų neišgalės išsinuomoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių