Quantcast

Kompensacijomis siekia pensininkų dėmesio

Vilniaus tarybos nariai rytoj svarstys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) parengtą projektą, kuriuo numatoma išdalyti 15 mln. litų miesto pensininkams. Šis projektas piktina savivaldybės opoziciją.

Vilniaus tarybos valdančiajai koalicijai priklausantys LLRA nariai rytoj tarybos posėdyje sieks, kad politikai pritartų jų siūlymui Vilniaus pensininkams išmokėti vienkartines kompensacijas už šildymą.

Tokį pataikavimą vienai didžiausių šalies rinkėjų grupių savivaldybės opozicija laiko neteisėtu, nes būsto šildymo išlaidas kompensuoti norima neįvertinant pensininkų pajamų ir turimo turto.

"Tai reiškia, kad kompensacijas gautų ir pasiturintys pensininkai, kurių finansinės ir turimo turto galimybės leidžia jiems susimokėti už būsto šildymą. Pavyzdžiui, dirbantis pensininkas, kurio mėnesio pajamos gali būti 10 tūkst. ir daugiau litų, o jo turtas gali viršyti milijoną litų, jis vis tiek gautų 200 litų kompensaciją už šildymo išlaidas. Taip remsime pasiturinčius pensininkus, kuriems kompensacijos pagal įstatymą nepriklauso, ir tai bus ne reguliarus dalykas, o vienkartinė išmoka", – dienraščiui "Vilniaus diena" sakė tarybos narys konservatorius Povilas Tamošauskas.

Tokius valdančiųjų užmojus politikas laiko rinkimų akcija, kuria siekiama miestiečių pinigais užsitarnauti rinkėjų palankumą.

"Taigi, 15 mln. litų, numatytų kompensacijoms už pasiturinčių pensininkų būsto šildymą, kitaip negalima vertinti, kaip primityviausią A.Zuoko daugumos palaikomą LLRA viešųjų ryšių akciją už savivaldybės, t. y. už mūsų miestiečių, pinigus, kurių net nėra numatyta miesto biudžete", – sakė pašnekovas.

LLRA lyderis ir miesto vicemeras Jaroslavas Kaminskis šį opozicijos pareiškimą pavadino prasimanymu ir eiliniu išsišokimu.

"Kompensacijas gautų tie, kuriems jų iš tiesų labiausiai reikia. Tai būtų kompensacijos butams. Jei žmogus gyvena vienas ir jo pajamos labai mažos, tai kodėl turėtume neremti tokio žmogaus. O konservatorių pareiškimai kartojasi nuolat", – sakė vicemeras.

Anot jo, savivaldybės paramą gaus tik tie žmonės, kurie negauna jokių kitų panašių kompensacijų.

"Kas sakė, kad tik pensininkai? Visi galės gauti, kurie tokių kompensacijų nusipelnė. Tiksliai sunku pasakyti, kiek pinigų reikės. Preliminariais skaičiavimais, išeis 15 mln. litų. Bet tie pinigai juk numatyti biudžete", – patikino politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių