Quantcast

Kokybiškų baldų įsigyti baltarusiai keliauja į Vilnių

  • Teksto dydis:

Vieną didžiausių prekybos centrų Vilniuje šturmuoja Baltarusijos pirkėjai.

Praėjusiais metais Vilniuje apsilankė daugiau kaip 75 000 Baltarusijos piliečių. Didžioji dalis čia atvykstančių svečių turi vieną tikslą – pirkti.

Vis dažniau Lietuvą, kaip alternatyvą Baltarusijoje veikiantiems prekybos centrams pasirenka ne tik baltarusiškasis „elitas“, bet ir eiliniai Baltarusijos gyventojai.

Organizacijos „Versli Lietuva“ pateikti duomenys rodo, kad Baltarusijos gyventojai per 2013 metų antrąjį ketvirtį Lietuvoje išleido daugiau kaip 253 mln. Litų.

Baldai pigesni iki 60 proc.

Viename baldų prekybos centre kalbinti baltarusiai pripažįsta, kad baldai Lietuvoje yra gerokai pigesni.

„Į Lietuvą atvykstame kelis kartus per metus. Čia didesnis  produktų pasirinkimas, o ir kainos daug mažesnės.  Šiandien su šeima atvykome  baldų vaiko kambariui, manau, kad sutaupysime apie 500 eurų ( ~1720 lt). “ – kalbėjo Baltarusijos pilietis.

Kitas svečias teigia, kad baltarusiai į Lietuvą plūsta dėl įvairių priežasčių.

„Vis dažniau eiliniai baltarusiai važiuoja į Lietuvą, nes nori nusipirkti pigesnių ir kokybiškų prekių. Jau nėra tie laikai, kad į Vilnių važiuodavo tik turtingieji. Žinoma, Lietuvoje daug daugiau pramogų, galimybių, tačiau mes čia atvykstame pigesnių produktų.“ – kalbėjo baltarusis.

Produktų kokybė Lietuvoje – aukšta

„Lietuvoje kaip ir visur - galima įsigyti ir kokybiškų, ir prastesnės kokybės prekių. Žinoma, išskirčiau lietuviškų baldų kokybę ir kainą, teko lankytis ir Lenkijoje, ir Rusijoje, ten arba kainos per didelės, arba kokybė tikrai prasta,“ – atviravo kalbintas svečias.

Kaip teigia prekybos centro „Baldų rojus“  rinkodaros vadovė Rita Zaborskienė, pirkėjai iš Baltarusijos tampa vis labiau racionalesni.

„Daug kas įsivaizduoja, kad baltarusiai perka viską iš eilės. Žinoma, pasitaiko atvejų, kai žmonės atvyksta ir nusiperka daug baldų vienu kartu, tačiau tai priklauso ir nuo pačio pirkėjo – turtingesni perka daug, eiliniai pirkėjai daugiau apsižiūri, vertina“, - kalbėjo R. Zaborskienė.

Lukašenkos grasinimų nebijo

Baltarusijos Prezidentas Aleksandras Lukašenka vis dažniau kalba apie tai, kad baltarusiams nederėtų keliauti į svečias šalis pirkti pigesnių prekių, tačiau kalbinti baltarusiai mano, kad tai tik politikavimas.

„Niekas neuždraus mums keliauti ir pirkti Lietuvoje, girdėjau, kad norima įvesti 100 dolerių mokestį už Baltarusijos sienos kirtimą, tačiau tai būtų grįžimas atgal į sovietinius laikus“, – kalbėjo pašnekovas.


Šiame straipsnyje: baltarusiaibaldaipirkėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

buvau

buvau portretas
"Baldu rojuj"parduotuve per trys aukstus vaiskto gal 4 pirkejai jokiu baltarusiu nemaciau :-D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių