Quantcast

„Kiss and ride“ stotelėse Vilniuje tėvams bus leidžiama trumpam sustoti ir popiet

  • Teksto dydis:

„Kiss and ride“ (angl. „pabučiuok ir važiuok“) stotelėse Vilniuje tėvams, vežantiems vaikus automobiliais į darželius, bus leidžiama trumpam sustoti ir popiet.

Iki 15 minučių jose sustoti buvo galima tik ryte, nuo 7 iki 9 valandos. Nuo šiol tai bus galima padaryti ir 16-18 valandomis.

Pasak Vilniaus vicemerės Editos Tamošiūnaitės, iki šiol popiet tėvams, pasiimantiems atžalas iš vaikų darželių, tekdavo ieškoti tolimesnės vietos stabtelėjimui arba tai daryti neleistinoje vietoje.

„Tėvelių stotelių“ („Kiss and Ride“) sistema veikia Jungtinėse Valstijose ir daugelyje Europos miestų, pavyzdžiui, Vroclave (Lenkijoje), Lilyje (Prancūzijoje), Prahoje (Čekijoje), Briuselyje, Gente ir Briugėje (Belgijoje), Roterdame (Nyderlanduose) ir kituose.

Trumpalaikio sustojimo vietos įrengtos prie 30 Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Jose automobilį galima palikti iki 15 minučių, už šio reikalavimo nepaisymą gresia iki 90 eurų administracinė nuobauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jokiu Kiss and Ride. Arba ivaziavimas i mokyklos ar darzelio aikstele ir ten laukimas, arba istatymai visiems vienodi. Jokiu leidimu sustoti mamytems. Tegul ateina pesciomis ir laukia!

Senelis

Senelis portretas
O kaip paimti vaikus po pamokų 12-15 valandomis? Manau, kad ir tomis valandomis turėtų būti skirtos vietos sustoti. Taip pat dažniau tūrėtų būti kontroliuojama kas užima skirtas vietas. Pavyzdžiui prie S.Daukanto mokyklos suvažiuoja restoranų, kavinių lankytojai ir vietos paėmimui ar išleidimui yra užimtos.

Wilno nasze

Wilno nasze portretas
Greitu laiku bus:"Kis ir pis".Baigia suanglėti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių