Quantcast

Kinų bare Gariūnuose alkoholį pilstė nepilnametis (papildyta)

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija jau antrą savaitę tikrina Gariūnų turgavietėje įsikūrusias maitinimo įstaigas.

Pasak inspekcijos viršininko pavaduotojo Mindaugo Almanto, iš 22 turgavietėje veikiančių maitinimo įstaigų,  tik vienoje nerasta jokių pažeidimų.

Tikrintojus labiausiai nustebino kinų virtuvės baras, jiems susidarė įspūdis, kad jo savininkas kinas Lietuvos įstatymų visiškai nepripažįsta. Šiame bare neturint licencijos prekiauta alkoholiniais gėrimais, visas alkoholis įsigytas be dokumentų, bare rastas vienas nelegaliai dirbantis darbuotojas, per kontrolinį pirkimą neišduotas kasos kvitas, patikrinimui nepateikti reikalingi dokumentai.

„Bare kiniškais ir lietuviškais alkoholiniais gėrimais prekiavo nepilnametis. Dėl šio fakto renkame papildomą medžiagą, nes už šį pažeidimą taip pat numatomos sankcijos“, - kalbėjo M.Almantas.

Jo teigimu, kinietis baro savininkas taip pat negalėjo įrodyti iš kur įsigijo kinišką arbatą, džiovintus grybus, padažus bei dar 30-ies pavadinimų maisto produktus. Turima įtarimų, kad baro savininkas galėjo slėpti ir savo tikrąsias pajamas bei taip išvengti mokesčių valstybei.

“Pažeidimų šioje įstaigoje netrūksta. Sankcijos už juos yra griežtos, todėl dabar baigiame surašyti visus aktus, protokolus. Norime, kad visi dokumentai būtų pilnaverčiai ir niekam nekiltų noro mus apskųsti teismui”, - sakė M.Almantas.

Vien už prekybą alkoholiu neturint licencijos Lietuvos įstatymai numato baudas nuo 1000 iki 50 tūkst. litų, o už nelegalaus darbuotojo įdarbinimą  - nuo 3000 iki 10 tūkst. litų.

Tikrinimą apsunkino ir tai, kad įstaigos savininkas nemoka kitokios užsienio kalbos kaip kinų. VMI pareigūnams teko ieškotis profesionalaus vertėjo, už kurio paslaugas teks sumokėti.

Tikrinti Gariūnų turgavietės maitinimo įstaigas pradėta vienu laiku, tačiau, pasak M.Almanto, informacija pasklido tokiu greičiu, kad kelios jų spėjo užsidaryti. VMI specialistai specialiai važiavo į Gariūnus kitą rytą ir šias įstaigas patikrino.

Iš viso Gariūnų kioskams ir barams surašyta 20 administracinių teisės pažeidimų protokolų. Dažniausi pažeidimai - prekės įsigyjamos be dokumentų,  nefiksuojamos pajamos, kasose laikomi neapskaityti pinigai.
M.Almanto teigimu, šios turgavietės maitinimo įstaigas mokesčių inspektoriai yra  tikrinę ne kartą, bet visada randama pažeidimų.


Šiame straipsnyje: gariūnaigariūnų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių