Quantcast

Ketvirtuoju sostinės vicemeru išrinktas lenkų atstovas

Ketvirtuoju Vilniaus miesto mero pavaduotoju sostinės savivaldybės taryba trečiadienį išrinko opozicinės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovą Jaroslavą Kaminskį.

Už J.Kaminskio kandidatūrą slaptai balsavo 40, prieš buvo 17 sostinės politikų.

Tuo metu trečiuoju administracijos direktoriaus pavaduotoju išrinktas liberalas Gerardas Jurkonis, anksčiau jau ėjęs šias pareigas. Už jo kandidatūrą buvo 32 tarybos nariai, prieš - 13, du biuleteniai rasti negaliojantys.

J.Kaminskis posėdžio metu teigė, jog opozicijoje dirbanti LLRA sutiko turėti savo vicemerą dėl politinio stabilumo. Jis tvirtino, jog LLRA liks opozicinė ir vykdys opozicinę kontrolę.

"Laiko vis mažiau, ir kad neįvestume chaoso, priėmėme tokį sprendimą", - teigė jis.

J.Kaminskis negalėjo atsakyti, kokias sritis kuruos. Anot jo, tai nustatys meras.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, trečiadienį atleidusi iš pareigų merą Vilių Navicką, nauju miesto vadovu išrinko konservatorių Raimundą Alekną.

Anot R.Aleknos, naują koaliciją remianti LLRA yra "konstruktyvi opozicija".

Mero pavaduotojais savivaldybėje taip pat dirba socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristai Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriūbėnas.

Kitų metų vasario 27 dieną Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų rinkimai.


Šiame straipsnyje: jaroslavas kaminskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikriausia

tikriausia portretas
koncervatorių lavonai jau susitaikė su mintim,kad po rinkimu taps politiniais lavonais.Jie kaip LEONIDAS BREŽNEVAS giriasi savo laimėjimais,nelaukdami,kol juos pagirs kiti.

to 1

to 1 portretas
oi nesidžiauk, jei ateis valdžion, kad ir lenkų atstovai, o jie labai veržiasi, ar kokie paulauskininkai, bus tau taip riesta, kad šauksi neprišauksi atgalios konservatorių, valdžioje šį kartą sėdės, tavo išrinkti tie, kurie nusipelnė gyventi geriau.

brr

brr portretas
kam tiek vicemeru isvis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių