Quantcast

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ - nemokamas MC Mesijaus ir grupės „Tie Geresni“ koncertas

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį, liepos 25 dieną, „Vasaros terasoje“ - dviguba repo ataka. Tada į sceną žengs jaunosios kartos reperiai „Tie Geresni“ bei antrajį savo leidinį „Paskutinis repo albumas“ išleidęs ir visos tautos vardu išpažintį laužyta kalba atliekantis MC Mesijus.

Pirmieji vakaro svečiai – grupė „Tie Geresni“. Kontraversiškojo repo atlikėjai greitai tapo populiarūs tarp jaunimo, o plačioji visuomenė apie grupę sužinojo, kai internete pasirodė jų vaizdo klipas „Virtuve Cypher“. Šiuo metu kolektyvą sudaro penki nariai: trys mikrofono virtuozai – Lt (Rokas Grosmanas), Boostas (Paulius Milauskas), Karpiz (Vytautas Strazdas), muzikos kūrėjas ReWritable (Giedrius Stasiulionis) bei DJ Swix (Ignas Vaicekauskas). Gyvenime vaikinai užsiima skirtingais dalykais, o repuoja tik dėl malonumo. Todėl dainose nenuogąstaudami reiškia savo nuomonę ir mintis. Visi grupės nariai yra panašūs ir tuo pačiu visiškai skirtingi, todėl puikiai papildo bendrą grupės „Tie Geresni“ paveikslą. Skirtinga rimavimo technika ir įvairūs atlikimo stiliai, kryptingas darbas, hip hop kultūros vertybių bei principų laikymasis padeda formuoti ir išlaikyti ištikimų klausytojų gretas.

Grupės sąskaitoje bendri koncertai su DJ Premier ir Bumpy Knuckles, Švedijos repo muzikos grandais Supersci bei Prop Dylan, Rusijos reperiu – Guf bei pasirodymai visuose pagrindiniuose šalies klubuose ir festivaliuose. Prie jų derėtų pridėti dvi apdovanojimų ceremonijos T.Ė.T.Ė statulėles bei tūkstančius peržiūrų internete surinkusius vaizdo klipus kartu su video kūrėjų „Twodicks“ kompanija.

Pagrindinis vakaro svečias - MC Mesijus, kuriam kaip jau tapo įprasta scenoje talkins DJ Garo. MC Mesijus - tai toji galva iš sparčiai internete plintančio vaizdo klipo „Nelieskit mėlynojo gaublio“. Šis buvo atrinktas į 59-tojo Tarptautinio Oberhauzeno trumpametražių filmų festivalio programą ir lietuviškų vaizdo klipų konkurse „Klipvid“ užėmė ketvirtąją vietą.

Tai keisto repo atlikėjas, subūręs repo orkestrą, be muzikinio fono reiškiasi pogrindiniuose skaitymuose, stand-up comedy vakaruose. Nulipęs nuo scenos - miesto kultūros publicistas, komunikacijos specialistas ir reklamos kūrybininkas. Gegužės pabaigoje atlikėjas gerbėjų teismui pristatė ir naujausią studijinį albumą „Paskutinis repo albumas“. Tai antras MC Mesijaus albumas, praktiškai pastarojo penkmečio retrospektyva. Pirmasis - „Antimaterija“ - pasirodė dar 2006 metais.

„Tai, ką daro Mesijus ir kaip jo eiles papildo prodiuseriai, yra daug aukščiau už standartinį hiphopo supratimą – beatai + rhyme’as. Rhyme’as čia vertas knygos puslapių ir atidaus įsiklausymo bei susimąstymo apie vartotojiškos visuomenės paradoksus, bet tuo pačiu nė vieno kūrinio aranžuotė nėra atsitiktinė ar atsaini“, - apie MC Mesijaus leidinį „Paskutinis repo albumas“ savo tinklaraštyje rašė naktinio gyvenimo aktualijų žurnalistė Daina Dubauskaitė.

Kaip ir visi „Vasaros terasos“ renginiai, šis – visiškai nemokamas.  Pradžia – 19:00 val.  Belieka tik ateiti. Koncertams pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs didžėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių